A kerületi bűnmegelőzési labirintus második helyezést ért el a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázaton

Hírek
Közzétéve:

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program célja az innovatív helyi megoldások feltérképezése és az ezeket jól működtető önkormányzatok tudásának és tapasztalatának terjesztése a hasonló problémával küzdő települési vezetések körében. Az Európa Tanács módszerén alapuló Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) honosította meg.

A programban meghirdetett pályázat 2021. évi döntőjébe bejutott önkormányzatok munkatársai szakmai konferencián mutatták be a versenyben indított modelljüket. Az idősellátás, az önkormányzat saját működését támogató innovációk, a bűnmegelőzés és a közbiztonság, valamint a társadalmi felzárkóztatás területén ismerhettük meg a legjobb kerületi és települési gyakorlatokat az egész napos eseményen.

Díjazott a kerületi áldozatvédelmi és drogprevenciós szabadulószoba

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Bűnmegelőzési labirintus: Áldozatvédelmi szabadulószoba időseknek és drogmegelőzési szabadulószoba fiataloknak címmel megalkotott fejlesztésével pályázott a legjobb önkormányzati gyakorlatoknak járó címért. Projektünket Törzsökné Góczán Emese, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetője mutatta be.

Törzsökné Góczán Emese, a pályázaton a közbiztonság témakörben második helyezést elért jó gyakorlat ötlet gazdája a megvalósításból is oroszlánrészt vállalt. Így szakmai felkészültsége mellett tapasztalatainak megosztásával bilincselte le a hallgatóság figyelmét, és szerzett érdeklődő elismerést a megjelent önkormányzati küldöttek körében.

Projektünk egyik különlegessége, hogy két – legalábbis látszólag – eltérő élethelyzetekkel és eltérő kihívásokkal találkozó csoportot céloz meg: a kerületi idős embereket és a kerületi fiatalokat. Újszerű megoldás, hogy a bűnmegelőzés, az áldozattá válás megelőzése és a drogprevenció egy helyszínen valósul meg, azaz egy szabadulószoba két játékra ad lehetőséget.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ békásmegyeri telephelye ad otthont a labirintusnak, amelynek programjai igen látogatottak. A résztvevők visszajelzései kivétel nélkül pozitívak, és ez a legértékesebb bizonyítéka annak, hogy valóban jó gyakorlatot képvisel.

Szívből gratulálunk a díjhoz, köszönjük a tervezésben és kivitelezésben részt vevő kollégáink munkáját, az elismerésre és az elért eredményeikre nagyon büszkék vagyunk!

(Az önkormányzat pályázata 800 ezer forint díjazásban részesül. A pénzösszeg szabadon felhasználható, azzal a kikötéssel, hogy a felhasználásnak a program céljaival összhangban kell állnia.)

 

Törzsökné Góczán Emese osztályvezetőnk mutatta be pályázó projektünket

Bűnmegelőzési labirintusunk a döntőbe került, majd második helyezést ért el

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program pályázatán példamutató helyi megoldásokat díjaztak

A díjjal járó elismerő oklevelet dr. Gyergyák Ferenc, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége főtitkára és dr. Szigeti László, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke adta át

Fotó: TÖOSZ

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Nyertes pályázóink átvették a madáreleséget

Hírek
Közzétéve:

Ünnepi különlegességek a Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Felmérés: a harmadik kerületi lakosok többsége fontosnak tartja a gyermekvédelmet