A különböző szálláshelyeken lévő családok újraegyesítése zajlik, a Fővárosi Önkormányzat továbbra is segíti a háború elől menekülőket

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Önkormányzat szállással, étkezéssel és logisztikai szervezéssel továbbra is segíti az Ukrajnából menekült embereket. A keddről szerdára virradó éjszaka során Budapesten 90, a Balaton környékén 80, Pest megyében 51 menekült tartózkodott a fővárosi fenntartású szálláshelyeken.

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) felügyeli a szálláshelyeket, ahol önkéntes szociális munkások segítik a menekülteket.

A Fővárosi Önkormányzat munkatársai tegnap azon dolgoztak, hogy a különböző szálláshelyeiken lévő családok, családtagok újra együtt tudjanak lenni. A csecsemők számára most már szükség esetén anyatejet is tudnak biztosítani.

Több ország nagykövetségével is kapcsolatban vannak, az ő kérésükre segítették az Ukrajnában tanuló diákok magyarországi elhelyezését, fővárosi átmeneti tartózkodásukat, átutazásukat. Egyik testvérvárosunk, Beregszász is kért segítséget, Karácsony Gergely főpolgármester beszélt a város polgármesterével, Babják Zoltánnal, ahol jelenleg pénzre, illetve eszközökre: aggregátorokra, generátorokra és ivóvíztartályokra van szükség. A Fővárosi Önkormányzat beszerzi az eszközöket, és igyekszik minél hamarabb eljuttatni a városba.

Annak érdekében, hogy fenntartsák a budapesti helyszínű, ezáltal gyorsan bevethető szállásokat, a tartósan – várhatóan a háború végéig – Magyarországon maradók számára folyamatosan nyitják meg a vidéki táborokat. Ezeknek a táborhelyeknek az előkészítése, téliesítése folyamatosan zajlik.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is segíti a menekültek ellátását, a fő cél változatlanul az, hogy egyetlen családnak se kelljen a pályaudvarokon vagy odarendelt melegedő buszokon átvészelnie az éjszakát, hanem – átutazók esetében – legalább egy éjszakára szállás és étkezés biztosításával is megmutathassuk szolidaritásunkat, vendégszeretetünket.

A harmadik kerület is segíti az érkezőket, többek között adománygyűjtéssel. A részletekről ITT OLVASHAT bővebben. Köszönjük, ha felajánlásaival Ön is segíti a háború elől menekülő embereket.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság