A múlt és a jelen ikonikus alakjai

Hírek
Közzétéve:

A Kiskorona utcai központban a héten a Klasszicizmus és romantika korszakában kalandozhattak a kerület nyugdíjasai. Gimesy Péter művészettörténész előadásával a két korszak művészeti felfogásának harcáról és művészeiről adott átfogó képet. Az egyes művészeti ágak jeles képviselőinek munkásságát bemutatva szinte megelevenedtek a korabeli művészek.

Hasonló élményben lehet részük április 20-án azoknak is, akik kíváncsiak Hűvösvölgyi Ildikóra. A színművésznő a Képernyősök szemtől szemben beszélgetős sorozat meghívott vendége, aki pályájáról, életének főbb állomásairól vall az érdeklődőknek.

A gazdag programkínálat egy egészségügyi ismeretterjesztő előadással folytatódik. A Szent Margit Rendelőintézet és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény közös programjában, az Egészséges Ezüstkorban április 27-én 14 órakor a Konzervatív mozgásszervi szakellátásról nyújt hasznos információkat dr. Hutás Mihály, reumatológus szakorvos.

művészeti fesztivál plakát-page-001Az intézmény évről évre megrendezi az Idősek Művészeti Fesztiválját, amelyre idén is várják a tehetségüket megmutatni szándékozó amatőr fellépőket. Az úgynevezett Ki-mit-tud kategóriái a következők: vers, próza, ének, tánc, kézműves alkotások.

A nevezési határidő: 2016. május 20-a.

Az írásban benyújtott nevezéseknek tartalmazniuk kell a jelentkező nevét, címét, telefonszámát; milyen produkcióval lép fel; a mű címét és szerzőjét; zenei produkció esetén szükség szerint kottát a zongora kísérethez; kézműves alkotásoknál a fentieken kívül, a technikát és a méretet is fel kell tüntetni. Az egyéni előadás időtartama legfeljebb 5 perc, a csoportos előadóké 8 perc lehet.

A színpadi produkciókat a nagyközönség is megtekintheti. Időpontja és helyszíne: 2016. június 8. és 9., Békásmegyeri Közösségi Ház.

A rendezvény szerves része a Képzőművészeti és kézműves kiállítás. Az erre benyújtott írásos nevezéseknek tartalmazniuk kell a kiállítandó művek (max. 3 darab) darabszámát, méretét, technikáját. A kiállításra a kiállítandó darabokat május 27-ig lehet leadni az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben, a 1036 Budapest, Kiskorona utca 3. szám alatt Halász Annamária klubvezetőnél.

A beérkezett és zsűrizett alkotásokat egyben először 2016. június 2-án, délután 14 órakor a kiállításmegnyitón tekinthetők meg.
A nevezés helye:

Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény
1036 Budapest, Kiskorona utca 3.

Hétfőtől péntekig 9-től 14 óráig. Telefon: 250-1552

Az Óbudai  Szociális Szolgáltató Intézmény programjairól az intézmény honlapjáról tájékozódhatnak.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság