A szabadság tolmácsa – Tizenöten Göncz Árpádról

Hírek
Közzétéve:

A Göncz Árpád-emlékév alkalmából készült videónkban tizenöten mondják el, mit jelentett számukra az egykori köztársasági elnök, mit tanultak tőle, és miért tartották egészen kivételes embernek és politikusnak.

Karácsony Gergely, Kerkay Rita, Iványi Gábor, dr. Kiss László, Kovács Nóra, Nádasdy Ádám, Mécs Anna, dr. Gulyás András, Jovánovics György, Szilágyi Lenke, Bereczki Zoltán, Mikesy Anna, Muszbek Katalin, dr. Papp Nándor és Koncz Zsuzsa beszél kisfilmünkben arról, mit jelentett neki Göncz Árpád.

Az a Göncz Árpád, aki Szigligettől Pestig utazott fel egyedül titokban egy Dacián, hogy megtudja, köztársasági elnök lesz. Aki elsírta magát, amikor éhező uszkai cigányok segítségkérő levelét olvasta. Aki soha nem fordult el a szegényektől, sem a szegénységtől. Aki szinte emberfeletti munkával fordította le három hónap alatt minden idők leghíresebb fantasyregényét. Aki értette, mit jelent az életvégi méltóság, és miben áll a hospice igazi értéke. És akinek a mosolya a szabadság szimbólumává vált.

Köszönjük mindenkinek, aki közreműködésével vagy támogatásával segítette, hogy elkészüljön ez az anyag. Kérjük, tekintsék meg a centenárium alkalmából készült videónkat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság