A szépkorúak védelme volt az áldozatsegítő lakossági fórum témája

Hírek
Közzétéve:

Elsősorban a szépkorúak védelme volt a témája annak a lakossági fórumnak, amelyet az ÁSZER (Óbuda-Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködés Rendszere) szervezett. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény dísztermében tartott eseményt Kelemen Viktória alpolgármester nyitotta meg, aki az áldozattá válás megelőzésének fontosságát emelte ki beszédében. Mint mondta: mindenkinek van legalább egy története az ismerősi körében előforduló áldozattá válásról, így látható, hogy mekkora jelentősége van a saját életkörülményeink tudatos alakításának, illetve annak a felvilágosító munkának, amelyet az ÁSZER végez. Az alpolgármester asszony hozzátette: a tudatosságot azért említette, mert Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának fő célja a közösség építés, amely az óbudai emberek és lakóközösségek egymás iránti felelősségvállalását is tartalmazza. Ehhez erősíteni kell az egymás iránti érdeklődést, a figyelmes jelenlétet, és a másikkal való közösségvállalást.

Az ülésen köszöntőt mondott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársa, Diószegi Judit is, aki beszédében a helyi megmozdulások szerepét és a megelőzés fontosságát emelte ki.

A résztvevők a megnyitó után több előadást hallgathattak meg. Először Szikszó Sándor rendőr alezredes, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságának kapitányságvezetője osztotta meg tapasztalatait az áldozattá válás megelőzéséről. Mostanában is hallani még az „unokázós csalásokról”, illetve arról, hogy bizonyos személyek valamilyen közszolgáltató munkatársának adják ki magukat, haszonszerzés reményében. Az alezredes után a Polgárőrség tevékenységéről számolt be Szűcs János, a Budapest, III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke. A megjelentek fontos információkat tudhattak meg az Áldozatvédelmi Központ munkájával kapcsolatban is, végül pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának jóvoltából egy bűnmegelőzési bemutatót tekinthettek meg.

Azok, akik előzetesen regisztráltak a lakossági fórumra, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának jóvoltából védelmük érdekében összesen 123 db nyitódásnál jelző ajtó- és ablakriasztót, valamint biztonsági ajtóláncot vehettek át.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság