Ingyenes koncertek és színházi előadások Óbudán – Március 27-én a színházi világnapot ünnepeljük

Hírek
Közzétéve:

 

Ma ünnepeljük a színházi világnapot és vele egyszerre az emberiség történelmét is. A színház végig kíséri történetünket, az ókori görög színházaktól a mai kőszínházakig. Önkormányzatunk Tavaszi zsongás programsorozatával szeretne hozzájárulni az ünnepléshez, hogy minél több harmadik kerületi lakosnak lehetőséget biztosítsunk kulturális központunk előadásainak ingyenes megtekintésére, mutatjuk a részleteket.

A színház egyfajta tükör, amit, ha alaposan megnézünk, észrevesszük benne pozitívumainkat és hiányosságainkat. A jó színház tanít, nevel, segít minket abban, hogy felismerjük önmagunkat, a környezetünket, és megtanuljuk, hogy lehet benne jobbá, hasznosabbá, értékesebbé, érdekesebbé, élvezetesebbé válnunk. Megtanít nevetni, sírni, csókolni, átkozódni, harcolni, küzdeni, tanulni, veszíteni, nyerni…

A színház évezredes hagyományai, tapasztalatai, kivételes tudása biztos alapot ad számunkra, hogy támaszkodhassunk az iránymutatásaira. De segítség nélkül ők sem létezhetnek. A különleges szimbiózis, egymásra utaltság a társadalom, az emberek és a színház között örök. Mindkettőnek szüksége van a másikra.

A tavaly 35 éves megalakulását ünneplő Óbudai Társaskör csodás példáját adja a kiválóan működő szimbiózisnak. Sikerük, közkedveltségük, óbudai művészetkedvelők körében megkérdőjelezhetetlen jelenlétük és teljesítményük biztosítéka annak, hogy Óbudán sosem fog kihunyni a színház iránti rajongás és ezzel az élet sem.

Mert színház nélkül nincs élet.

Tavasz zsongás – Ingyenes koncertek és színházi előadások az ÓKK-ban – Már lehet regisztrálni!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szeretettel várja a harmadik kerület lakóit 2024. április 4. és június 1. között regisztrációhoz kötött, ingyenes programsorozatunkon!

Az előadásokra harmadik kerületi lakosok regisztrálhatnak maximum 2 darab jegyet az Óbudai Kulturális Központ online felületén, a kiválasztott előadásra! Szeretnénk minél több harmadik kerületi lakosnak lehetőséget biztosítani, hogy részt vehessenek programjainkon, ezért egy e-mail címről egy kiválasztott programra lehet regisztrálni!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság