A település legszorgalmasabb osztálya cím a kerületben – Kamaszbarát önkormányzat lettünk

Hírek
Közzétéve:

A 8K Alapítvány kezdeményezte a Javíts egy jegyet! pályázatot, amelynek keretében az egyes hazai települések legszorgalmasabb osztályait keresték azzal a céllal, hogy az előző félévben elért kiváló tanulmányi eredményeket elismerjék és jutalmazzák.

Az alapítvány emellett a települések önkormányzatait arra kérte, hogy az elismert osztályok idei, Miskolcon megrendezendő országos Kamaszfesztiválon való részvételének költségeit állják. A támogatást vállaló önkormányzatok számára pedig felajánlották a Kamaszbarát önkormányzat címet.

Kerületünk iskolái is pályáztak, és a Dr. Béres József Általános Iskola 6. osztálya nyerte el A település legszorgalmasabb osztálya kitüntető elismerést.

A díjátadó ünnepséget a Central European University (CEU) Nádor utcai épületében tartották. A szervezők az ünnepélyes alkalmon meg is köszönték, hogy a CEU befogadta a díjkiosztó eseményt.

„A ti sikeretek a mi sikerünk is!” – mondta többek között köszöntőbeszédében Burján Ferenc alpolgármester, amikor kerületünk nyertes hatodik osztályos diákjainak átadta a Kamaszfesztivál belépőit szimbolizáló karszalagokat.

Az ünnepségen ugyanis a legszorgalmasabb osztályoknak a díjakat a saját településeik képviselői adták át.

Burján Ferenc alpolgármester emellett átvehette Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében a Kamaszbarát önkormányzat címmel járó oklevelet annak elismeréseként, hogy önkormányzatunk anyagilag biztosítja a kerület legszorgalmasabb diákjainak részvételét a Kamaszfesztiválon.

„Tanári hivatásom egyik legszebb része az osztályfőnöki feladatok ellátása – árulta el a díjkiosztó ünnepség előtt Porkoláb Zsuzsanna, a nyertes 6. osztály osztályfőnöke, aki egyben a Dr. Béres József Általános Iskola igazgatóhelyettese is. – Angol nyelvet tanítok az osztályomnak. Bizonyára el tudják képzelni, hogy egy nyelvtanár nem kaphat nagyobb elismerést annál, mint amikor egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy tanítványai spontán, maguktól a tanult idegen nyelven kezdenek beszélgetni egymás között is. Márpedig az én hatodik osztályomban ez történt, ez történik!”

A díjazott diákoknak és pedagógusaiknak szívből gratulálunk!

 

Porkoláb Zsuzsanna osztályfőnöknek gratulál Burján Ferenc alpolgármester

A CoolTurKamaszok csapata zenés műsorral készült a díjkiosztóra

A legszorgalmasabb diákjaink osztályfőnökükkel a színpadon

Burján Ferenc alpolgármester mind a 13 település díjazott, legszorgalmasabb osztályainak is gratulált

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság