A Virágos Magyarország verseny elismerését kapta meg önkormányzatunk

Hírek
Közzétéve:

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 28. alkalommal indította útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhetnek.

A kezdeményezés indulása óta változatlan népszerűségnek örvend, a jelentkezők köre évről évre bővül. A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) hazai képviselője.

Az ez évi Virágos Magyarország pályázatra az önkormányzatunk június 15-én nyújtotta be pályamunkáját, amelyben az elmúlt két évben a kerületben végzett összetett zöldítési, virágosítási tevékenységét fejtette ki. A pályázat elbírálásra került, amely alapján az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Zöld Irodája a zöldterület-fejlesztéseket érintő közösségi tervezésért végzett munkájáért részesült elismerésben.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság