Advent Óbudán 2018: varázsos első adventi hétvége

Hírek
Közzétéve:

Pénteken délután már sokan várták a Fő téren, hogy Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, valamint Pap Zoltán, a BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft. ügyvezetője felkapcsolja a díszvilágítást: idén is csodálatosak a fények! Korábban Pap Zoltán elmondta: szeretnék visszahozni az igazi ünnep hangulatát, amiről a karácsony valóban szól. Mint mondta: a mai rohanó és alapvetően a fogyasztásra ösztönző világunkban szeretnék egy pillanatra megállítani az embereket, hogy a látvány hangulata megfogja őket, és emlékeztessen a valódi ünnepre. Ennek érdekében a BDK a legjobb minőségű fényfüzéreket és díszeket használja, és mindig a meleg színhőmérséklet alkalmazására törekszik, ezzel meghittséget és családias érzéseket, az otthon melegét sugározva.

A díszkivilágítás felkapcsolása után következett az ünnepélyes korcsolya-pálya avatás: Pavuk Patrícia többszörös magyar bajnok és Pavuk Viktória műkorcsolyázó tanítványai külön műsorral készültek az eseményre.

Este a Dresch Vonós Quartet adott hangulatos koncertet.

Szombaton az Eastwing Group és Balogh Kálmán és Gipsy Cimbalom Band lépett fel: csodás dallamok és ritmusok tették még hangulatosabbá az egész Fő teret.

Vasárnap délután a hagyományos Adventi Adománygyűjtésé lett a főszerep: idén az Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni, a kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő. Vele, valamint az alapítvány munkatársaival, és védenceikkel a Szindbád rendezvényteremben találkozhattak az érdeklődők. Azok, akik szeretnének pénzadományt juttatni az Elveszett Állatok Alapítvány részére, az egész rendezvény alatt megtehetik, a kihelyezett gyűjtőládákba dobhatják adományaikat. Tóth Gabi az adománygyűjtés népszerűsítése mellett a vásárt is meglátogatta, mint mondta, a rendezvény csodás ünnepi hangulatot áraszt, így biztosan visszalátogat. Így is lett: már aznap este sötétedés után is megcsodálta a fényeket a Fő téren!

Délután a gyermekeknek adott hangulatos koncertet Bognár Szilvia és zenekara: teljesen elvarázsolta a kicsiket, akikhez az énekesnő nem csupán a színpadról énekelt, hanem együtt is táncolt velük a színpad előtt. A Karácsonyi Titoktok című produkciót a Kincső Néptáncegyüttes fellépése követte, majd a Muzsikás Együttes lépett fel.

Az adventi koszorún az első gyertyát Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere gyújtotta meg.

A Fő téri események mellett a kerület több pontján várták adventi programokkal az érdeklődőket.

Az Advent Óbudán 2018 rendezvénysorozat minden napján megosztunk egy adventi üzenetet az egyik fellépőtől. Az „adventi kalendáriumot” itt tekinthetik meg.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hétfő éjfélig harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Hírek
Közzétéve:

Izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket nyári gyermekfelügyeletünk keretében

Hírek
Közzétéve:

Folytatjuk a kaszálást