Advent Óbudán – a második hétvége programjai

Hírek
Közzétéve:

Pénteken már kora délután kezdődnek az előadások a Fő tér – Harrer Pál utca sarkán felállított színpadon. 13:30-tól az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, 14 órától a Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, 15 órától az Óbudai Almáskert Óvoda, 16 órától pedig a Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium műsora látható.

Pénteken 17 órától az idén a Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitüntetett Göncöl Néptáncegyüttes lép színpadra, 19 órától pedig a méltán népszerű Budapest Ragtime Band ad koncertet.

Péntektől vasárnapig már délelőtt 10 órától nyitva van a kézműves vásár és a forralt bor, a kürtőskalács vagy a kenyérlángos illata váltja egymást, ahogy átsétál a látogató a Fő térről a Szentlélek tér irányába. A kézműves vásár és a gasztrosétány 22 óráig tart nyitva.

December 9-én, szombaton 15 órától a Belvárosi Betyárok adventi gyerekműsora szórakoztatja a kisebbeket, 17 órától az Óbudai Népzenei Iskola növendékeinek előadása látható, 18 órától táncházra hív Csiki Gergely és a Rigó Zenekar, 19 órától pedig a Romengo koncertje zárja a Fő téri színpadi programot.

Vasárnap 14:30-tól a Dr. Rex Kutyás Egyesület zenés bemutatója nyitja a színpadi programok sorát, 16 órától a MÉZ – Kelta advent című műsora látható, 18 órától a Nana Vortex zenél a Fő térre látogatóknak, míg 19 órától a Kincső Néptáncegyüttes műsora, majd táncház mozgatja meg a közönséget.
A második adventi gyertyát meggyújtja: Menczer Erzsébet, a SZORAKÉSZ elnöke

Fotók: Sánta Balázs

A Fő téren a hét minden napján 8.00–22.00 között, a Csobánka téren a hét minden napján 8.00–20.00 között tart nyitva ingyenesen a jégpálya, a korcsolyakölcsönzésért kell csupán jelképes összeget fizetni. Szombaton a Fő téren, vasárnap pedig a Csobánka téren lesz reggel 8 órától ingyenes korcsolyaoktatás.

További programokról, kedvezményekről a www.adventobudan.hu weboldalon lehet részletesebben tájékozódni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság