Adventi adománygyűjtésünkkel közel háromezer kerületi rászoruló lakos karácsonyát tettük szebbé

Hírek Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Csaknem ezerháromszáz harmadik kerületi rászoruló család, azaz csaknem háromezer érintett lakos ünnepét tehettük szebbé gazdag és hasznos adományokkal, melyeket az adventi hetekben gyűjtött Önkormányzatunk.

Karácsony előtt rászoruló harmadik kerületi családokhoz juttatták el az adventi adománygyűjtés felajánlásaiból összeállított csomagokat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) munkatársai. Többek között tartós élelmiszerek, jó minőségű ruhák és cipők, valamint játékok, gyermekkönyvek és kedves plüssállatok kerületek a gazdagon megrakott csomagokba, a családok tagjainak igényeit figyelembe véve.

A felajánlások között szerepelt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részéről 300 darab fenyőfa is, hogy az adományban részesülő családok gyermekeit még több meglepetés várhassa karácsony ünnepén.

Önkormányzatunk tartós élelmiszerekből összeállított tartalmas és praktikus csomagot 250 nehézségekkel küzdő család számára állított össze, ezzel 675 harmadik kerületi lakos terhein sikerült könnyítenünk az év végi ünnepek közeledtével.

És hagyományainkhoz híven, az Advent Óbudán rendezvénysorozatunk keretében Önkormányzatunk ismét arra invitálta az adventi vásárunkra látogatókat, hogy erőnkhöz mérten járuljunk hozzá adományainkkal, és együtt tegyük szebbé karácsony napjait a több terhet viselő családok tagjainak. Kérésünk meghallgatásra talált, hiszen a vásárban felállított adománygyűjtő faházunkba annyi felajánlás érkezett, hogy további 103 család, azaz 218 kerületi lakos várhatta a sütés-főzéshez szükséges alapanyagokkal és ajándékokkal az ünnep eljövetelét.

Az szintén nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a 2022-es esztendőben is Önkormányzatunk adománygyűjtő akciójához a kerületi lakosok és az adventi vásárunkra látogatók mellett önkormányzati és civil szervezetek csatlakoztak, ahogyan polgármesteri hivatalunk dolgozói, dr. Kiss László polgármester és több alpolgármester szintén. Mindennek köszönhetően az Óbudai Családi Tanácsadó munkatársai az elmúlt év decemberében összesen 1298 rászoruló család, azaz 2804 lakos számára juttattak el karácsonyi csomagot, benne többek között: tartós élelmiszert, tisztítószert, kozmetikai cikket, mikulás csomagot, plüssállatot, könyvet, játékot.

Minden adományozó személynek és szervezetnek köszönjük, hogy nagylelkű felajánlásaik révén Önkormányzatunk hozzájárulhatott ahhoz, hogy kerületi rászoruló családok örömmel készülhessenek az ünnepekre!

Önkormányzatunk ezúttal szerette volna más módon is meghálálni az adományozók nagyvonalúságát, ezért vasárnaponként, az adventi gyertyagyújtás után mindig kisorsoltunk és kihirdettünk öt szerencsés nyertest a Fő téren, akik ellátogathattak Budapest varázslatos fényparkjába, a Lumina Parkba. Reméljük, nyerteseink jól szórakoztak és kellemesen kikapcsolódtak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság