Ahogy ma a gyerekeinkkel bánunk, olyan jövő vár ránk holnap – élő előadás és beszélgetés a gyerekjogokról és a gyerekbántalmazásról

Hírek
Közzétéve:

Április 22-én az Esernyős Kamaratermébe várjuk mindazokat, akiknek fontos a gyermekek biztonsága. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által szervezett ingyenes előadáson a gyermekvédelem legfontosabb fogalmai közérthetően, egy gyakorlati szakember tálalásában kerülnek színre.

Mindenki szeretné biztonságban tudni a gyerekeit. Márpedig a legkisebbek védelme akkor tud igazán megvalósulni, ha az egész közösség elköteleződik a feladat mellett – ehhez viszont arra van szükség, hogy mindannyian ugyanazt értsük a gyermekvédelem alapvető fogalmai alatt.

Ebben próbáltunk segíteni az egy hónappal ezelőtti, Mit tehetek szülőként a szexuális bántalmazás megelőzéséért? című online gyermekvédelmi fogadóóra megtartásával, és ezt a célt szolgálja a Hintalovon Alapítvány témába vágó, ingyenes e-learning tananyaga is.

A mostani előadásban más szemszögből vizsgáljuk a gyermekbántalmazás témakörét, egy órás, elsősorban szülőknek szóló előadásában Stáhly Kata, a NEMECSEK Program szakmai vezetője, pszichológus és gyerekjogi szakértő többek között az alábbi kérdésekről beszél:

  • Mik azok a gyerekjogok és miért fontosak?
  • Mi a gyerekbántalmazás, milyen formái jelei vannak?
  • Hogyan tudom észrevenni szülőként, ha bántják a gyerekem?
  • Mit tehetek ebben a helyzetben?

A közelmúlt sajnálatos eseményei azt igazolják, hogy a mai napig rengeteg tévhit kering a gyermekbántalmazás témakörében. Éppen ezért célunk, hogy a felvetett kérdésekre adott válaszokat minél több szülőhöz, felelős felnőtthöz eljuttassuk, és így együtt tegyünk a gyerekek biztonságáért és jóllétéért.

Az előadás után lesz lehetőség kérdésekre, beszélgetésre is a témában.

 

Ahogy ma a gyerekeinkkel bánunk, olyan jövő vár ránk holnap

Időpont: 2024. április 22., hétfő, 18:00-19:00

Helyszín: Esernyős Kamaraterem (1033 Budapest Fő tér 2.)

Az esemény a Facebookon.

 

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran. Segítünk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közötti, 2020 óta tartó együttműködés célja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése, ennek egy újabb lépcsője lehet ez az alkalom, ahol sok fontos kérdésükre kaphatnak választ.

Csatlakozzanak minél többen, várjuk Önöket szeretettel!

 

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

A havi rendszerességű, ingyenes gyermekjogi tanácsadás következő időpontja.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság