Személyes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás lesz az ÓKK-ban, április 17-én

Hírek
Közzétéve:

Az idei évtől kezdve már nem csak online, hanem személyesen is elérhető Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös, havi rendszerességű, ingyenes gyermekjogi fogadóórája.

A gyermekjogok és a gyermekvédelem kérdésköre sosem volt még annyira aktuális Magyarországon, mint napjainkban. És ez nem csupán a nagy vihart kavaró, a sajtóban is komoly visszhangot kiváltó visszaélések okán van így, hanem azért is, mert az elmúlt évek gazdasági, politikai és egészségügyi válsághelyzetei okán ez a korosztály (és persze szüleik) minden korábbinál több kihívással kell, hogy szembenézzenek felcseperedésük során.

A III. kerületben immáron majdnem négy esztendeje dolgozik együtt önkormányzatunk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal, és a közös munka sokat javított már eddig is a helyi gyermekvédelem helyzetén. Ugyanakkor fontos tudni: a gyermekvédelem nem egyszeri, hanem folyamatos munkát igényel: ezért is nagyon fontos az alapítvány állandó jelenléte és közreműködése a helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítését célzó tevékenységekben. Célunk, hogy a kerületben élők és az itt dolgozók a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát végezve tudjanak kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

A havonta egyszer megrendezésre kerülő jogsegély és tanácsadás is ezt a célt szolgálja. Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, válásról, láthatásról, bántalmazásról, vagy éppen digitális szülőségről, gyermekrészvételről, az ingyenes „fogadóóra” kiváló alkalom arra, hogy ha valakinek kérdése van, azt szakemberrel vitathassa meg. Hiszen szülőként, szakmabeliként, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttként egyaránt szükségünk lehet segítségre a felnövekvő generációkat érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Várjuk Önöket, keressenek bátran minket április 17-én is, az Óbudai Kulturális Központban (1032, Budapest, San Marco u. 81.)

 

Az ingyenes jogsegély további tervezett időpontjai 2024 első félévében:

május 15., 14:00-17:00

június 19., 14:00-17:00

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, és minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság