Akcióinkkal támogatjuk a lakossági víz- és energiatakarékosságot – Április 22. a Föld napja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Április 22. a Föld napja, a bolygónk védelmére és megőrzésére való figyelemfelhívás napja. Ez az alkalom arra szolgál, hogy újra és újra megfontoljuk, milyen mértékben befolyásoljuk és romboljuk a földi életet, és hogy milyen felelősséggel tartozunk a jövő nemzedéknek.

Az emberiség az elmúlt 2-300 évben az iparosodással elképesztő mértékben rombolta a Föld ökoszisztémáját. Az erdők kivágása, a víz- és a légszennyezés, a túlhalászat csak néhány példa az emberi tevékenységek által okozott környezeti károkra, miközben tudjuk, ezek a folyamatok jelentősen csökkentik a Föld biológiai sokféleségét és rombolják a természeti élőhelyeket, ami veszélyezteti bolygónkon számos élőlény túlélését.

Növekvő emberi fogyasztás és fogyatkozó természeti erőforrások

Az emberiség nagyon sok területen megnehezítette minden élőlény számára az életet a Földön. A klímaváltozás, az élelmiszerhiány, az ivóvízhiány és az extrém időjárási jelenségek mind olyan problémák, amelyeket az emberi tevékenységek okoznak, és amelyek a Földi élet fenntarthatóságát veszélyeztetik – a globális problémák megoldásához össze kell fognunk saját közösségeinkben is, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és fenntarthatóbb jövőt teremtsünk.

Mindezeken túlmenően, mennyiségi és minőségi szempontból is meg kell vizsgálnunk, hogy mennyire fenntartható a jelenlegi életmódunk a Földön. A természeti erőforrások korlátozottak, és egyre inkább elfogynak vagy kimerülnek.

Térítésmentes akciók a kerületben: vízáramlás-szabályozó és LED izzó

A nagy, az egész emberiséget érintő kihívások tehát azt jelentik, hogy kisebb közösségeink felelőssége is eltagadhatatlan. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, a legklímabarátabb kerület rangos elismerés birtokosaként, számos zöld kezdeményezéssel, szemléletformáló tevékenységgel és a fenntartható fejlődést szorgalmazó akcióval dolgozik a harmadik kerület lakóival közösen azon, hogy természeti környezetünket megóvjuk.

A többféle, a környezet védelmét szolgáló lépéseink közül most a két legfrissebbet emeljük ki:

Már regisztrálhatnak víztakarékossági akciónkra, amelynek keretében térítésmentesen biztosítunk a harmadik kerületi lakosság számára áramlásszabályozó csomagokat, ezek segítségével hosszútávon akár 40 százalékkal is csökkenthető a vízfogyasztás mértéke háztartásonként.

Hamarosan, a Föld napja alkalmából meghirdetjük akciónkat, amelyen térítésmentesen biztosítunk LED izzót a harmadik kerületi lakosok számára, a készlet erejéig. Figyeljék honlapunkat, az obuda.hu oldalt, hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság