Térítésmentes víztakarékossági akciót indítunk a harmadik kerületi lakosok számára

Hírek Aktuális ügyek Zöld iroda
Közzétéve:

Víztakarékossági akciónk keretében térítésmentesen biztosítunk a harmadik kerületi lakosság számára olyan csomagokat, amelyekben különféle áramlásszabályozók találhatók. Az eszközök segítségével hosszútávon akár 40 százalékkal is csökkenthető a vízfogyasztás mértéke háztartásonként. A program az Európai Unió támogatásával jött létre.

Az egységcsomagok speciális áramlásszabályozókat tartalmaznak, amelyeket csapokra vagy zuhanyfejekre könnyen rá lehet szerelni a csomag mellé adott kulcs segítségével. A berendezések segítenek optimalizálni a vízfogyasztást, így a víz- és csatornahasználat költségeit is csökkentik. Továbbá ökológiai lábnyomunkat is mérsékeljük a kevesebb vízfogyasztással, ezzel is hozzájárulva egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Csomag tartalma:

 • 3 darab perlátor,
 • 2 darab áramlásszabályozó ,
 • 1 darab perlátor kulcs,
 • 1 darab használati útmutató.

A perlátor segítségével a kézmosás és a mosogatás vízhasználatát csökkenthetjük, névleges teljesítménye 4 liter/perc. Az áramlásszabályozó a zuhanyzás vízigényének mérséklésére alkalmas, névleges teljesítménye 6 liter/perc. A perlátor kulcs segítségével a perlátor könnyen beszerelhető a csaptelepek többségébe. A használati útmutató pontos és részletes leírással és képekkel szolgál a beszereléshez.

Az akción való részvétel regisztrációhoz kötött, amit a már megszokott online felületen, az obuda.hu/akcio oldalon tehetnek meg a harmadik kerületiek 2024. május 20-ig. Háztartásonként egy víztakarékosági csomagot lehet igényelni. Kizárólag 18 éven felüli személyek igényelhetnek. Az akcióra való jelentkezés menete a következő:

 • Bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával
 • Regisztráció a kedvezményes vásárra: kattintás a módosításra, majd az adatok megadása után a mentésre
 • Kattintás az „Akcióink” menüpontra
 • Kattintás a „Víztakarékossági akcióra”
 • Kattintás a „Kosárba” gombra, majd kattintás a „Megrendelés” gombra
 • A megadott email címre visszaigazoló emailt küldünk a megrendelésről

Az átvétel feltétele az erről az oldalról letölthető formanyomtatvány kitöltése, aláírása és leadása az átvételkor. Azoknak az igénylőknek, akiknek nincs lehetősége kinyomtatni a nyilatkozatot, a helyszínen is biztosítunk belőle. A Perlátor Program részvételi szabályzatát ezen az oldalon az adatvédelmi szabályzatát pedig ezen a linken ismerhetik meg.

A csomagot az igénylők a következő időpontokban és helyszíneken vehetik át:

2024. május 31. péntek 13:00 – 19:00 óráig

 • Csillaghegy Közösségi Ház (1039 Budapest, Mátyás király út 13-15.)
 • Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

2024. június 01. szombat 8:00 – 15:00 óráig

 • Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco utca 81.)
 • Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

Perlátor: a sugárszabályozók egy olyan fajtája, amely a csaptelep fúvókáiból nagy sebességgel kiáramló víz mozgási energiájának segítségével, az erre kialakított járatokon keresztül a környezetéből levegőt szív be, és a vízbe kevert levegő gyöngyökkel feldúsítja a kiáramló vízsugarat, ezáltal csökkenti az egy perc alatt átfolyó víz mennyiségét, illetve a vízfogyasztást.

Áramlásszabályzó: ez egy gyűrű alakú eszköz, amely a csaptelep zuhany kifolyója és a zuhanycső közé szerelhető be. A perlátorral ellentétben itt nem levegő adódik a vízhez, hanem csak az átfolyás mennyisége kerül korlátozásra.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság