Aktuális információk – 2020. május 6.

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ valamennyi munkatársa bérlettámogatásban részesül. Köszönjük a kerületi szociális ellátásban dolgozók áldozatos munkáját!

Május 8-án pénteken online fogadóórát tartunk 15.00-16.00 között. Kérünk mindenkit, vegyen részt online fogadóóránkon! Kérdéseit várjuk a forum@obuda.hu címre 2020. május 7-én 14 óráig!

Jelentős mennyiségű maszkkal és felületfertőtlenítővel láttuk el a Szent Margit Rendelőintézetet és újabb maszkokat adományozunk a háziorvosi rendelőknek is. Sajnos az a tapasztalat, hogy a jogszabályok ellenére a kormányhivatal nem minden tekintetben gondoskodik megfelelően a rendelők eszközökkel való ellátásról.

 

További Információk:

Hétfőtől négy ügyeletes óvodában várjuk azokat a III. kerületi gyerekeket, akiknek szülei nem tudják másképp megoldani a napközbeni elhelyezést.

Az ügyeletes óvodák számát a növekvő igények miatt dupláztuk meg. A jelenleg nyitva lévő intézmények összkapacitása meghaladja a szülői igények kétszeresét is, ezáltal minden gyermek biztonságos elhelyezése biztosított. Az ügyeleti elhelyezést a saját óvoda vezetőjénél előzetesen leadott nyilatkozatban lehet igényelni. https://bit.ly/4-ugyeletes-ovi

A Kerületi Önkormányzat egyszeri 50.000 forintos otthonápolási támogatásban részesíti azokat a családokat, akiknek a kormányzati intézkedéseket követően a kórházak nem oldják meg krónikusan beteg hozzátartozójuk ápolását. Részletekről az Önkormányzat honlapjáról tájékozódhat. http://bit.ly/50ezer-otthonapolas

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat lehetőséget biztosít lakosai telefonos lelki támogatására a veszélyhelyzet időszaka alatt. A délelőtti időszakban az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda Lelki Egészségközpontjának munkatársai, délután a kerületünkben dolgozó pszichológusok segítik a hozzájuk fordulókat. Részletekről az Önkormányzat honlapjáról tájékozódhat. http://bit.ly/lelkisegely-obudan

A III. kerületben Új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:

e-mail: koronavirus@obuda.hu

telefon : 06 80 204-777

 

Ügyeletes Óvodák:

Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája (1036 Bp., Mókus u. 1.)

Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)

Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Bp., Zipernowsky Károly u. 2.)

Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

 

Ügyeletes bölcsődék:

Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/

Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztatás hétfői szúnyoggyérítésről

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Kerékpárosbarát Település és Munkahely díjat is elnyertünk