Aláírtuk a vietnámi Son Tay-jal Testvérvárosi Megállapodásunkat

Hírek
Közzétéve:

2023. október 5-én dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Lê Đại Thăng, vietnámi testvérvárosunk Népbizottságának alelnöke aláírták Óbuda-Békásmegyer és Son Tay város Testvérvárosi Megállapodását. Az egyeztetésen jelen volt Ph.D. Trần Anh Tuấn, Son Tay város Pártbizottságának titkára, valamint Nguyen Thi Bich Thao, a Vietnámi Szocialista Köztársaság magyarországi nagykövete is.

A vietnámi Son Tay várossal kötött megállapodásunk kiemelt területe az oktatás és kultúra, mely magába foglalja a történelmi információk cseréjét, a művészetet és kultúrát, kiállításokat, kulináris rendezvényeket, kulturális fesztiválokon való részvételt. Első közös programként a két fél magyar, illetve vietnámi kulturális napot tervez a testvérvárosban.

A jövőbeni együttműködés során testvérvárosunkkal együtt nagy hangsúlyt kívánunk még fektetni a társadalmi-gazdasági fejlesztésekbe való befektetések elősegítésére, a két város vállalatai közötti kapcsolatok kialakításának elősegítésére, különös tekintettel a turisztikai szektorra, támogatva ezzel a turizmus erősítését Magyarország és a Vietnami Szocialista Köztársaság között. Továbbá közös célként tűztük ki a városfejlesztést, a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet támogató testvérvárosi projektek megvalósítását.

Kerületünkben nem példa nélküli a magyar-vietnámi kapcsolatok kulturális programokkal való erősítése: egy évvel ezelőtt, 2022. szeptember 10-én vietnámi kulturális napot tartottunk a Magyarországi Vietnamiak Egyesületével kötött együttműködésünk keretében. Az eseményen a nálunk élő vietnámi közösséget, szokásaikat, gasztronómiájukat, sokszínű kulturális örökségüket ismerhették meg a résztvevők, valamint egy, a vietnámi kultúrát bemutató fotótárlatnak is helyet adott az Esernyős Galéria.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság