„Állítsuk le a megbélyegzést és a diszkriminációt!” ‒ Június 26. a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja

Hírek
Közzétéve:

A kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmünket a szerhasználat veszélyeire és az illegális drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Az Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén a különböző kapcsolódó területek szakemberei vettek részt.

Immár 35 esztendeje minden év június 26-án tartják a Föld számos országában a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapját. Ebből az alkalomból az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala minden évben megfogalmaz egy kapcsolódó, aktuális üzentet.

Az ide év mottója: „Első az ember: állítsuk le a megbélyegzést és a diszkriminációt, erősítsük a megelőzést!”

Hiszen a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem része a fogyasztók megsegítése, akik gyakran tapasztalnak megbélyegzést és diszkriminációt. És mindez súlyosbíthatja testi és lelki egészségük romlását, ehelyett állítsuk középpontba az emberközpontú megközelítést.

Kerületi KEF-ülés és drogprevenciós szabadulószoba

Az Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legutóbbi ülésén a kapcsolódó területek szakemberei számoltak be friss kutatási eredményekről és saját tapasztalataikról. Az ülés online is megtekinthető polgármesteri hivatalunk facebook oldalán.

„Önkormányzatunk számára igen fontos terület ez, és megvan az akarat a droghasználattal járó szociális és egészségügyi problémák feltárására és kezelésére” ‒ mondta köszöntőjében a helyi kábítószerügyi stratégiával kapcsolatban Turgonyi Dániel alpolgármester, aki a fővárosi KEF-ben kerületünk delegáltja a kínálatcsökkentési munkacsoport tagjaként.

Ennek az elköteleződésnek a részeként családsegítő központunk családi közösségi terében drogprevenciós szabadulószobát alakítottunk ki fiatalok számára. A játékban olyan döntési helyzetekbe kerülhetnek az érdeklődők, amelyek által többe között új megküzdési stratégiákat és megoldási alternatívákat sajátíthatnak el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság