Átadták a fővárosi Bárczy István-díjakat – Gombos Albertné Ida óvodavezetőnk is az elismerésben részesült

Hírek
Közzétéve:

„Óvónőként és kollégaként is mindig az elfogadás határozta meg a munkámat. Enélkül nem is lehetne hitelesen, évtizedeken át művészeti pedagógiai programmal dolgozni.” – vallja Gombos Albertné Ida, Pro Óbuda-díjas egykori óvodavezetőnk, akit hétfőn a rangos Bárczy István-díjjal tüntettek ki a Városházán példásan toleráns, segítőkész, fejlődésre ösztönző munkája miatt.

Hétfőn a Városházán adták át az egykori főpolgármesterről elnevezett Bárczy István-díjakat azoknak a budapesti pedagógusoknak, akik hosszú ideje kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, ezzel a főváros fejlődéséhez is.

Büszkén számolhatunk be arról, hogy az idei díjazottak között van Gombos Albertné Ida, a csillaghegyi Pitypang Művészeti Óvoda egykori vezetője is, akit az elismerésre dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere terjesztett elő. A Fővárosi Közgyűlés volt intézményvezetőnket a 46 év pedagógus/vezetői pályán eltöltött lelkiismeretes szolgálatáért, elismerést, tiszteletet érdemlő emberi és vezetői tulajdonságaiért, folyamatosan felfelé ívelő munkájáért tüntette ki.

Gombos Albertné 1977-ben kezdett dolgozni a hivatásának tekintett, pedagógus pályán. 1988 óta óvodavezetőként tevékenykedett, 2009-től, a már 4 épületből álló összevont intézményt, a Pitypang Művészeti óvodát vezette. 2023 augusztustól nyugdíjba vonult. Gombos Albertnét rendkívül elfogadó, toleráns, segítőkész személyiségnek ismerték meg munkatársai, aki példaadással, buzdítással és elismeréssel mindenkit fejlődésre ösztönző vezető volt.

„Szinte nincs olyan család Csillaghegyen, melyet ne ismernék, melynek kisgyermekét ne nevelte volna óvodánk. Sőt, ma már az egykori gyerekek szülőként térnek vissza hozzánk. Ragaszkodnak óvodánkhoz, oly szép emlékeket őriznek, és erre igen büszke vagyok, hisz pedagógus aligha kaphat ennél nagyobb elismerést.”nyilatkozta portálunknak néhány évvel ezelőtt a Pro Óbuda-díjjal is kitüntetett óvodavezető.

Óvónőként és kollégaként is mindig az elfogadás határozta meg a munkámat. Enélkül nem is lehetne hitelesen, évtizedeken át művészeti pedagógiai programmal dolgozni. Az szoktuk mondani a szülőknek, hogy azt nem ígérjük, nem ígérhetjük, hogy kis művészeket nevelünk, de azt biztosan, hogy művészetet kedvelő majdani felnőtteket.” – vallja Gombos Albertné Ida.

Kedves Ida, ezúton is köszönjük több mint négy évtizedes lelkiismeretes, odaadó munkáját és gratulálunk a kitüntetéshez!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Póráz + felelősség = biztonság + szabadság

Hírek
Közzétéve:

I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a főpolgármester Budapesten

Hírek
Közzétéve:

Gyomirtás a H5-ös HÉV vonalán