Átadtuk a díjakat meseíró pályázatunk nyerteseinek

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk meseíró pályázatára érkező munkák szerzőit sokféle szándék vezette, volt, aki az óvodák világába kalauzolta az olvasót, míg más a népmesék hagyományaihoz nyúlt vissza. Ami közös valamennyiükben, hogy értőn, szeretettel mesélnek nekünk.

„Az óvodapedagógusok között számos kiváló mesemondóval találkoztam korábban is, ezért kíváncsian és nagy várakozással olvastam a beérkezett pályaműveket – mondta Dóka Péter, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője díjátadó ünnepségünkön, aki a meseíró pályázat zsűrijének tagja volt. – Nem csalódtam. Nagy öröm volt számomra, hogy a zsűri többi tagjával egyetértésben döntöttünk a nyertes mesékről, amelyekhez őszintén gratulálok.”

 

  • Első helyezett: Sárkányűző Milos – Tripsánszki Éva meséje
  • Második helyezett: A sárga villamos és a galagonyabot – Vágner Réka meséje
  • Harmadik helyezett: Prilla – Mayer Adrien meséje

 

Díjátadó ünnepségünkön Dóka Péter méltatta is a beérkezett műveket:

„A zsűri a legjobbnak a Sárkányűző Milos című mesét találta, amely váratlan fordulataival, profi történetvezetésével és remek stílusával emelkedett ki a mezőnyből. Így bármelyik mesekötetben helye lenne.

A második helyezett, A sárga villamos és a galagonyabot egy merész mesenovella, olyan különleges, költői hangulatú történet, amely valamennyi pályamű közül a legnagyobb érzelmi hatást gyakorolta a zsűri tagjaira.

A harmadik helyezett, a Prilla vitathatatlanul a legbájosabb beküldött írásmű: üdítően mesél arról, hogy ha megszegünk egy szabályt, abból néha jó is kikerekedhet, hiszen a szabályok időnként sajnos tévhiteken és előítéleteken alapulnak.”

Fogadják szeretettel a három nyertes mesét, melyeket kerületi óvodásaink – a történet inspirálta – rajzaival illusztrálunk.

Mindenkinek köszönjük, aki a pályaművét beküldte a pályázatra, és gratulálunk a győzteseknek.

 

Meseíró pályázatunk nyertesei Dóka Péterrel, a Móra Könyvkiadó főszerkesztőjével és dr. Kiss László polgármesterrel

 

Dóka Péter

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság