Átadtuk a Zöld Óbudáért Díjat, fecskevédelmi programot indítottunk, kedvezményes muskátlivásárt rendezünk ‒ Május 10. a madarak és fák napja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A madarak és a fák napja üzenetét megszívlelve évről évre számba vesszük, közösségünk és mimagunk mit teszünk, mit tehetünk a bennünket körbevevő élővilág védelme és megőrzése érdekében. Három aktuális példáit is hozunk Önkormányzatunk zöld gyakorlatából.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, a legklímabarátabb kerületként elköteleződve a jövőálló fejlesztések és kezdeményezések mellett megalapította a Zöld Óbudáért Díjat. A díj azon személynek és szervezetnek adományozható, aki, amely tevékenységével, programjaival hozzájárul többek között a fenntartható környezet védelméhez és kialakításához, valamint a környezettudatos magatartás népszerűsítéséhez.

Az idei Óbuda Napja rendezvénysorozatunk keretében első ízben át is adtuk a Zöld Óbudáért Díjat. Köszönjük Gyepes Lajos áldozatos munkáját a kerületünkért, és gratulálunk az első Zöld Óbudáért Díjhoz!

Műfecskefészkekért lehetett térítésmentesen pályázni

Szomorú tény, hogy az ezredfordulót követő első évtizedben hatvan százalékkal csökkent hazánkban a molnárfecske- és a füstifecske-állomány. A megmaradt fecskeállomány megőrzése, védelme mellett kiemelt feladatunk a meglévő telepek, az évről évre használt fészkelő helyek megóvása és lehetőség szerinti bővítése.

Így Burján Ferenc, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat klímaügyekért, környezetvédelemért és fenntarthatóságért felelős alpolgármesterének kezdeményezésére idén is meghirdettük kerületünkben a fecskevédelmi programot. Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztak madárvédelmi projektünkhöz, melyben térítésmentes műfecskefészkekre lehetett pályázni.

Ismét kedvezményes muskátlivásár

Szintén hagyománya van annak a harmadik kerületben, hogy Önkormányzatunk kedvezményes muskátlivásárral járul hozzá a még zöldebb Óbuda-Békásmegyer kialakításához. Változatlanul nagyon kedvezményes áron juthatnak a kerületi lakosok szép, álló muskátlikhoz.

Május 13-án hét kerületi helyszínen lesz lehetőség vásárolni. Szeretettel várjuk önöket, tegyük együtt még virágosabbá, szebbé lakókörnyezetünket!

A fotónkra az idei év madarát, a barkóscinegét választottuk

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság