Az Óbudai Platán Könyvtárban tartották a Közösségi Költségvetés 2024 második lakossági fórumát

Hírek
Közzétéve:

Február 1-én indult útjára a Közösségi Költségvetés idei kampánya. A javaslattételi szakaszban összesen hat alkalommal, hat helyszínen van mód megvitatni a körzetek potenciális fejlesztéseit. Február 15-én az Arató Emil téren dugták össze a fejüket a szakemberek és a laikusok.

A Közösségi Költségvetés lényege az, hogy az emberek elkezdjenek gondolkozni, miként tehetnék még szebbé, még élhetőbbé lakókörnyezetüket. Ha jól működik a rendszer, a közös ötletelés során egyik javaslat hozza magával a másikat, így a végén mindenki nyer: az emberek magukénak érzik a közreműködésükkel megszületett ideákat, a közösség épül, a kerület szépül.

A legjobb ötletek napvilágra kerülését Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat workshopok szervezésével próbálja segíteni, a Békásmegyeri Közösségi Ház után ezúttal az Óbudai Platán Könyvtárban gyűlhettek össze a III. kerület jövőjéért aktívan tenni akarók, köztük Szkaliczki Tünde egyéni képviselő.

A jelenlévők köszöntése után az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő munkatársai ismertették a Transparency International Magyarország által bevezetett, külön erre a célra fejlesztett oktató kártyajáték szabályait, a játék során pedig mindenki bepillantást nyerhetett abba, milyen „utat jár be” egy ötlet megszületésétől megvalósulásáig. A műszaki keretek megvizsgálása mellett szó esett arról is, hogy a százmilliós keretösszeg körzetenként tízmillió forintos fejlesztést tesz lehetővé, ezért a szakemberek kihangsúlyozták: fontos, hogy a javaslatok megfogalmazásakor lehetőség szerint ezt az értékhatárt próbálják belőni az itt élők.

A jó hangulatú összejövetelen rengeteg érdekes ötlet hangzott el, többször is előkerült a Pók utcai lakótelep fáinak felmérése, de voltak a közvilágítás problémáival, faápolással, napelemes közvilágítás telepítésével kapcsolatos felvetések is.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és megosztotta velünk értékes javaslatait, elképzeléseit, és várjuk Önöket a további lakossági fórumokon is, amelyek időpontjait ITT találhatják.

A javaslatokat április elsejéig várjuk, a szavazás pedig majd május elsején kezdődik.

Következő lakossági fórumunk időpontja és helyszíne:

február 20., kedd, 17:00-19:00, Óhegy Klubház (1037 Budapest, Toronya u. 33.). Gondolkozzunk együtt, várjuk Önöket szeretettel!

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság