Az Óbudai Vackor Óvoda jelentős összegű támogatást nyert a speciális fejlesztést célzó pályázaton

Hírek
Közzétéve:

Jagoschitzné Magócs Szilvia, az Óbudai Vackor Óvoda vezetője az elnyert támogatás kapcsán elmondta, az Árpád fejedelem úti óvodában a játék, a mozgás és a kommunikáció adja a pedagógiai munka három alappillérét.

Népszerű és szakmailag elismert az ott folyó tehetséggondozás és fejlesztő munka. Az ehhez használt eszközeik a zene-, a kézműves- és a tornajátszószobákban folyamatosan megújulnak, e célok és feladatok megvalósítását segíti a sikeres pályázat is.

Céljuk új interaktív eszközök és régi, a néphagyományokat felidéző tárgyak beszerzése. A jelentős összegű támogatással lehetőségük nyílik ezek megvásárlására, amivel még színesebbé, változatosabbá tudják tenni a műhelymunkákat.

Programjuk kiemelt része a mozgás, ezért a pályázatot is erre építették fel.

„Interaktív mozgásfejlesztés az érzelmek mentén” elnevezésű pályázati anyagukban a gyermekek számára legtermészetesebb és legalapvetőbb tevékenységformán keresztül közelítik meg a gyermekeket. Ebben az életkorban ugyanis a kisgyermekek leginkább a mozgásos tapasztalások és tevékenységek által, komplex módon szereznek információt környezetükről, ami számukra a legkönnyebben érthető és feldolgozható, ezért fejlesztő hatása alapvető és kiemelkedő.

A most elnyert 4 millió 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból céljuk az egyéni képességekhez igazodó tehetségtartalmak kimunkálása a zene- és a tornaszobás tevékenységeken keresztül, felismerve a tehetségre utaló jegyeket, hogy ezzel széles körben lehetőséget adjanak a gyermekekben rejlő tehetségígéretek kibontakozására, kiteljesedésére.

Szívből gratulálunk az elnyert támogatáshoz, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

 

Vackor óvodavezető tábla

Vackor óvoda udvara

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Mondjon véleményt a Római-parti Plázsról is!

Hírek
Közzétéve:

Karácsony Gergely és Szabó Tímea is elugrott Óbudára – A Heltai Jenő térre gurult a szűrőbusz

Hírek
Közzétéve:

Óbudán várja a gyerekeket a Mikulás!