Az osztrák nagykövetet fogadta az alpolgármester, az áldozatsegítő program most záró kiállítását tekintették meg

Hírek
Közzétéve:

Alexander Grubmayr, az Osztrák Köztársaság nagykövete tett látogatást az Esernyősben látható, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében nyílt kiállításon, amely Az erőszak és én címet viseli.

A nagykövet urat Turgonyi Dániel alpolgármester – a program elindítója és vezetője – fogadta, a tárlaton pedig Füri Katalin, a kiállítás kurátora (NANE Egyesület), Horgas Péter, a kiállítás egyik tervezője, valamint Newman Tímea szaktanácsadó vezette körbe.

Fotó: Pozsonyi Roland

Turgonyi Dániel részletesen beszélt Alexander Grubmayr úrnak a program indításának okairól és hátteréről, az önkormányzat vállalásairól, valamint az október óta elért eredményekről, Füri Katalin pedig összefoglalta az áldozatvédelem és az áldozatsegítés hazai gyakorlatait, legégetőbb kérdéseit, és a civilek munkájáról, lehetőségeiről is beszélt.

Fotó: Pozsonyi Roland

A nagykövet úr hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja a hasonló kezdeményezéséket, és maga is kiemelt jelentőségűnek nevezte a megelőzést, továbbá hogy az áldozatsegítés minél hatékonyabb és szakszerűbb legyen.

Fotó: Pozsonyi Roland

Megtisztelő, hogy fogadhattuk Alexander Grubmayr nagykövet urat, és lehetőségünk nyílt a harmadik kerületi áldozatsegítő munkáról és a program céljairól részleteiben is tájékoztatni.

A kiállításról ITT olvashatnak bővebben.

 

Az Erőszak és én kiállítás április 22., szombat estig látogatható.

 

Fotó: Pozsonyi Roland
Fotó: Pozsonyi Roland
Fotó: Pozsonyi Roland
Fotó: Pozsonyi Roland

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság