Becsüljük meg idős embertársainkat! ‒ Október 1. az Idősek Világnapja

Hírek
Közzétéve:

Minden évben ezen a napon, október 1-jén ünnepeljük az Idősek Világnapját immáron 32 éve. Az idősek megbecsülésére és az őket érintő problémákra azért is kiemelten fontos felhívni a figyelmet, mert 2022-ben már több mint 771 millió 65 évnél idősebb embert számláltak a Földön.

Idősbarát önkormányzatként mi is feladatunknak és kötelességünknek tekintjük Óbuda-Békásmegyer idős polgárainak támogatását és a széles körű érdeklődésükhöz igazodó, színes programok szervezését. Kerületünkben egyedülállóan aktív közösségi életben vesznek részt a nyugdíjas lakók és a számos idősklubunk tagjai.

Az Idősek Világnapja alkalmából 2023. október 3-án, kedden Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény (ÓSZSZI) zenés ünnepi műsorral készül azoknak az idős óbuda-békásmegyerieknek, akik nem tagjai egyik idősklubunknak sem. Az Idősek Klubjaihoz tartozó nyugdíjasoknak az Önkormányzat, az elmúlt évekhez hasonlóan, ugyanolyan színvonalon, saját klubjaiban biztosítja e jeles nap méltó megünneplését.

Azok a nyugdíjasok, akik nem tudnak részt venni az Óbudai Kulturális Központba szervezett ünnepségen, és az ÓSZSZI étkeztetését vagy Házi Segítségnyújtó Szolgálatát, ajándékcsomagot kapnak a jeles nap alkalmából.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság