Befejeződött az Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola környékének Közösségi Költségvetés keretében történő zöldítése

Hírek
Közzétéve:

Miközben gőzerővel folyik az idei Közösségi Költségvetés szavazatainak összesítése, újabb elkészült fejlesztést adtunk át a 2022-ben győztes projektek közül. Ezúttal az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola környékének megszépülése kapcsán örülhettünk a lakosok és az önkormányzat közötti összefogás eredményének.

A Mókus utcában található, Örökös Ökoiskola címmel büszkélkedő létesítmény bejárata előtti terület jelentős változáson esett át az elmúlt egy év során. Az iskolához vezető szakaszon korábban sok bosszúságot okoztak a félig a fűre beparkoló, azt kikoptató autók – ennek az áldatlan helyzetnek vetett véget a fenyőből készült, 60 cm magas léckerítés, amelyet 140 méter hosszúságban helyeztek ki. A régi, nem túl esztétikus szemétgyűjtőket is lecserélték, helyükre modern kiállítású kukák kerültek, és érkezett két nagyméretű beton virágláda is, természetesen a beleillő növényekkel. Az elhasználódott, leromlott állapotú padok komplett felújításon estek át: a kötőelemek és a beton „lábak” megújítása mellett a padlécek teljes cseréjére is sor került – az impregnált, lazúrozott ülések várhatóan hamar a gyermekeikre várakozó szülők kedvenceivé válnak majd.

A fő látványosságot mégis a további újdonságok jelentik: Ribáné Horváth Enikő igazgató büszkén mutatja a gyöngykavics ágyazattal, térkőből kiépített, vasoszlopos telepítésű lengőtekét, amely remek unaloműzőnek ígérkezik, csakúgy, mint a néhány méternyire található, két táblás „sakk-asztal”. S ha valaki a modernitást helyezné előtérbe, annak külön ajánljuk figyelmébe a napelemes, mobiltöltésre alkalmas okospadot, amelynek kijelzőjén a hőmérséklettől a páratartalomig megannyi érdekes adatot lehet nyomon követni.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki a tavalyi Közösségi Költségvetés során szavazatával hozzájárult jelen fejlesztés megvalósulásához, és reméljük, az idei év legnépszerűbb projektjei hasonló örömöt szereznek majd Óbuda-Békásmegyer közösségeinek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság