Bemutatjuk a kerület idei díjazottjait

Hírek
Közzétéve:

Összefoglaló a díjátadásról:

Helyi rendelet szerint Díszpolgári kitüntető cím annak a magyar vagy külföldi személynek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkotott. Az idei év kitüntetettje: Tenk László, aki a hazai képzőművészetért végzett elhivatott munkájáért, Óbuda-Békásmegyer művészeti életének fellendítése érdekében kifejtett áldozatos szerepvállalásáért részesült a megtisztelő címben.

A „Pro Óbuda” Díjat 2010-ben alapította a Képviselő-testület, a kitüntető cím annak a magyar, vagy külföldi személynek, illetve szervezetnek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében elismerésre méltó, kiemelkedő tevékenységet végzett a gazdaság, a tudomány, a művészet és a kultúra bármely területén. Az idei év díjazottai:

Csom István az Óbudai Széchenyi Körben végzett tevékenysége elismeréseként veheti át a Pro Óbuda Díjat.

Dr. Polner Kálmán a nephrológiai betegségben szenvedőkért végzett áldozatos gyógyító munkája, a betegek életminősége javítása és az orvos-beteg kapcsolat terén tett példaértékű, lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként részesül a kitüntetésben.

Simkó Rózsa a magas színvonalon végzett vezetői tevékenysége, a közoktatás területén kifejtett közösségformáló és érdekérvényesítő munkájának elismeréseként – posztumusz részesül a Pro Óbuda kitüntetésben. 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2003-ban Óbuda Kultúrájáért Díjat alapított, azzal a szándékkal, hogy elismerje és jutalmazza a kerület kulturális életének alakulásához kiemelkedően hozzájáruló személyek vagy csoportok, közművelődési vagy közgyűjteményi területen dolgozó és alkotó szakemberek tevékenységét. Az idei évben, immár 13. alkalommal került kiosztásra az Óbuda Kultúrájáért Díj, melynek 2016. évi díjazottja: Balázs Oszkár, Óbuda-Békásmegyer kulturális életében betöltött kiemelkedő tevékenysége elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Hidegkuti Nándor Emlékplakettet adományozott Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete Óbuda-Békásmegyer sportjáért végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Szabó Jánosnak, a Gankaku sportegyesület sportszervező-menedzserének, edzőjének.

Óbuda Sportolója Díj kitüntetésben részesült kiemelkedő sportteljesítményéért: Kisteleki Hanna.

Szintén Óbuda Sportolója Díjban részesül Jobbágy István László erőemelő.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság