Bíróság mondta ki: hazudott az Óbudai Hírek blog

Hírek Aktuális
Közzétéve:

A névtelen szerzőjű blogon rendszeresen jelennek meg valótlan állítások, a 2020. augusztusi rágalmazás kapcsán most született ítélet: a hazug szöveget el kellett távolítaniuk és helyesbítést kellett közzétenniük.

2020. augusztusában olyan valótlan híresztelés jelent meg az Óbudai Hírek felületén, amely szerint a Békásmegyeri Piacon üzemelő üzletek megvesztegették a piacot üzemeltető cég igazgatóját és Óbuda-Békásmegyer polgármesterét is. A minden alapot nélkülöző rágalmazás miatt feljelentést tettünk. Ennek eredményeképp a bíróság kötelezte a blogot a cikk eltávolítására és a helyreigazítás közzétételére, melynek január 8-án tettek eleget.

Az Óbudai Hírek oldalon és a hozzá tartozó Facebook-oldalon rendszeresen jelennek meg a harmadik kerületi önkormányzatot és a polgármestert lejáratni próbáló hazugságok. A névtelenül rágalmazó szerző az ítélet ellenére nem hagyott fel a tevékenységével: legutóbb a Békási Piaccal kapcsolatos rémhírterjesztésük miatt kellett lépéseket tennünk.

Ezúton is kérjük a lakosságot, hogy a kerületet érintő ügyekben elsősorban az önkormányzat, valamint az intézményei és cégei hivatalos felületeiről tájékozódjanak, és a névtelen szerzőjű blogok állításait kellő óvatossággal kezeljék.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság