Biztonság, tisztaság, zöldfelület-gondozás – A városüzemeltetés ősszel is folyamatosan szépíti kerületünket

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési Osztálya az elmúlt időszakban két intézményben végzett teljes körű fertőtlenítést igazolt Covid-megbetegedések miatt. Emellett folytatódott a játszóterek, fitneszparkok komplex biztonságtechnikai felülvizsgálata, valamint az ezzel járó felújítás, karbantartás.

A játszótereken (Templom utca, Boldog Sándor István park, Holdudvar park, Kecske utca, Jós utca, Bebó Károly utca, Királyok útja, Meggyfa utca, Nagyszombat utca, Kanóc utca, Szindbád utca) végrehajtott kisebb-nagyobb javítások mellett a kollégák folyamatosan végzik a játszóeszközök fertőtlenítését is.

Hét alkalommal szerveztek nagyszámú közreműködővel kerületrészeket érintő komplett nagytakarítást. Ennek keretében mintegy 4 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, lemetszettek mintegy 400 folyóméter sövényt, valamint 120 köbméter zöldhulladékot is összeszedtek.

Emellett valamennyi kerületrészen sor került nagytakarításra is: összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, valamint felszámolták az illegális hulladéklerakatokat.

250 köbméter illegálisan kihelyezett zöldhulladékot is elszállítottak a köztisztasági csoport munkatársai. Emellett a komposztkeretekbe és az azok mellé helyezett hulladékot is folyamatosan elszállítják.

Befejeződött az átfogó, valamennyi kerületrészt érintő sövénymetszés, amely mintegy 25 ezer folyóméter sövényt és több ezer cserjét érintett.

Sor került a virágágyások árvácskával történő átültetésére is (980 négyzetméteren). November közepétől pedig (amint a fák levelének legalább 60 százaléka lehullik) megkezdődik a lombgyűjtés, de addig is a járófelületekről eltávolítják a lehullott lombot.

Munkatársaink folytatták az illegális hulladéklerakók felszámolását is, melynek keretében hét helyszínről szállították el az illegálisan kihelyezett hulladékot és mentesítették a területet. Ezekről a helyszínekről mintegy 65 köbméter hulladék került elszállításra.

A pandémia kapcsán jelentkező forráselvonások következtében az év elején a szerdai napokon fel kellett függeszteni a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítését, azonban a következetes és racionális önkormányzati gazdálkodás folytán most lehetőség nyílt arra, hogy visszaállítsuk az érintett, 650 darab edény ürítését szerdánként.

A Római téren, a Vízimolnár utcában, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Harrer Pál utcában, a Promenád utcában, a Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Mihály utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában járdaseprésre és utcabútor-takarításra is sor került.

Emellett 17 helyszínen 27 utcabútor felújítása is megtörtént, két helyszínre pedig saját készítésű padot és asztalt is kihelyeztek munkatársaink. Hat új hulladékgyűjtő került a tönkrement régiek helyére, két helyszínre pedig saját készítésű edényt helyeztek ki a kollégák.

Mintegy 2100 négyzetméternyi felületen történt út- és járdafelújítás, illetve akadálymentesítés, emellett folyamatos a balesetveszélyes hibák javítása is. Az életbe lépő téli burkolatbontási tilalom miatt ez a tevékenység a közvetlen balesetveszélyes úthibák ideiglenes javítására korlátozódik, azonban a komplex munkálatok tavasszal, a tilalom feloldása után folytatódnak majd.

Mindezek mellett sor került mintegy 420 köbméternyi eldobált szemét összegyűjtésére, három kutyafuttató kerítésének a javítására, könyvszekrény- és aknafedél-javításra, valamint a vízelvezető árkok, csatornák tisztítására 250 folyóméteren.

Köszönjük kollégáink munkáját!

Vigyázzunk együtt kerületünk tisztaságára. Kérjük, a szemetet és a csikkeket a megfelelő gyűjtőedényekbe helyezzék el.

 

 

Járdaseprő gép a Szentlélek téren

Járdaseprés

Diákokkal közös takarítás

Lombszállító gép a Fő téren

Zöldfelület gondozás

Útfelújítás

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság