Biztonságban a temetőkben – Bűnmegelőzési felhívás

Hírek
Közzétéve:

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

November 1-jén, halottak napján (Mindenszentek ünnepe november 2.) szinte mindenki megemlékezik azokról a szeretteiről, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk. Sokan kilátogatnak a temetőkbe, hogy legalább néhány perc erejéig visszaemlékezhessenek a közösen eltöltött időkre. Ez a kis nyugalom mindenkinek jár, ezt senkitől sem szabadna elvenni.

Szomorúan kell azonban tudomásul vennünk, hogy többen akadnak, akik még ezeknek a napoknak a szentségét sem tisztelik, és kihasználva embertársaik emlékezését, az abból adódó lankadó figyelmüket, bizony még a sírkertekben vagy azok környékén is meglopják őket.

Ennek megelőzése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya bűnmegelőzési tanácsokkal látja el a megemlékezőket. Felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy mit tegyenek, ne tegyenek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Felhívják továbbá a kilátogatók figyelmét, hogy szükség esetén haladéktalanul forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz vagy a legközelebbi rendőrhöz.

Reméljük, hogy a budapesti rendőrség fokozott biztonsági intézkedései és bűnmegelőzési ajánlásai együttesen biztosítják Önök számára a nyugodt, békés megemlékezést.

a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya

 

TANÁCSOK Mindenszentekkor a temetőkbe, sírkertekbe látogatóknak

 

Budapest biztonságos főváros. Szeretnénk, hogy ezt tapasztalják meg a fővárosi polgárok a közelgő ünnepek kapcsán, a temetői látogatások alkalmával is.

 

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy a megemlékezés alkalmával ne érje Önöket kellemetlenség.

 

  1. Figyeljenek a biztonságukra, a táskájukat, az értékeiket ne hagyják őrizetlenül! Sajnos, a temetőkben is előfordulnak tolvajok.
  2. A személyes tárgyaikat, ékszereiket, kérjük, hogy a felsőruházatuk alatt, idegen szemektől rejtve viseljék.
  3. Lehetőleg a sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket. Erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő a fővárosban, de ezzel a lépéssel is sokat tehetnek biztonságukért. A rokonok, ismerősök, barátok együtt menjenek, a fiatalok kísérjék el az idősebb hozzátartozóikat.
  4. A temetői látogatáskor se hagyjanak a gépkocsiban értékeket, a kerékpárjaikat zárják le.
  5. Virágot a hivatalos árusoktól vásároljanak. Vannak, akik ellopják a temetőkbe kitett csokrokat, és azokat megpróbálják újra eladni. Ha ilyet vagy hasonlót tapasztalnak, értesítsék a biztonsági szolgálatot!

 

Békés megemlékezést kíván:

a Budapesti Rendőr-főkapitányság

 

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer, októberi hírlevél

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság