Biztonságosabb kerékpárutak és bringás reggeli a kerületben – Szeptember 22. az európai autómentes nap

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az európai autómentes napra itt, Óbuda-Békásmegyeren a legklímabarátabb kerületként és a „Haladó Kerékpárosbarát Településként” különleges figyelmet fordítunk. Így ehhez kapcsolódóan többek között bringás reggelivel vártuk az alternatív közlekedési eszközökkel érkezőket.

Az európai autómentes nap kezdeményezésének a célja a minél szélesebb körű társadalmi környezettudatosság erősítése. Óbuda-Békásmegyer a legklímabarátabb kerület és a „Haladó Kerékpárosbarát Település” megtisztelő címek büszke viselője, így önkormányzatunk e törekvéseket a magáénak érzi.

Hosszabb kerékpárút a Gázgyár utcában

Az európai autómentes napot hagyományosan az európai mobilitási hét zárásaként rendezik meg. Ebben az évben a gyaloglást és a kerékpározást segítő fejlesztések bemutatásával és a fenntartható városi közlekedési módokat népszerűsítő eseményekkel startolt a mobilitási hét.

Nagy örömöt jelent számunkra, hogy többek között kerületünkben, a Gázgyár utcában vált biztonságosabbá a kerékpáros közlekedés a projektnek köszönhetően. A Gázgyár utca–Záhony utcai csomóponton a kerékpárút meghosszabbításával a korábbinál több méterrel hamarabban választottuk el a kerékpáros és autós forgalmat.

Bringás reggeli a Szentlélek téren

Szintén a héten bringás reggelivel fogadtuk a harmadik kerület bicikliseit, rollereseit, futóit. Köszönjük a szervezést a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezetének!

A szervezet munkatársai még a reggeli eső ellenére is egy kis harapnivalóval kedveskedtek a bicikliseknek. Az akciót a kerületi önkormányzat és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. támogatta.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság