Búcsúzunk diák munkatársainktól – Köszönjük a munkájukat, jövőre visszavárjuk őket!

Hírek
Közzétéve:

Már több éves hagyománya vannak, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részt vesz a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos tanulók nyári foglalkoztatását támogató munkaerő-piaci programban. Az idei vakáció idején 47 fiatal csatlakozott hozzánk a „Nyári diákmunka 2023.” program keretén belül. Köszönjük a munkájukat, és reméljük hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek nálunk.

A nyári diákmunka programunkhoz csatlakozó fiataloktól a mai napon búcsúztunk el, ebből az alkalomból dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nem csak a diákoknak mondott köszönetet teljesítményükért és szorgalmunkért.

Victor Zsuzsannának, Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetőjének, Czire Magdolnának, Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztály foglalkoztatási és munkaerő-piaci ügyintézőjének és Falvai Tamásnak, Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatal hivatalvezetőjének szintén megköszönte polgármesteri hivatalunk nevében a diákmunka program keretein belül végzett munkájukat és a programhoz nyújtott bértámogatást, valamint önkormányzatunk kollégáinak is kifejezte háláját a fiataloknak nyújtott támogatásért foglalkoztatásuk idején.

Tapasztalat, hivatás, közigazgatás

„Évek óta azzal a reménnyel csatlakozunk a nyári diákmunka programhoz, hogy olyan hasznos munkatapasztalatokat és, talán nem tűnik túlzásnak, olyan élettapasztalatokat gyűjthetnek nálunk, amelyek jövőbeli, választott hivatásukban is támogathatják önöket, – mondta dr. Kiss László köszöntőjében. – Évről évre vannak olyan diákkollégáink, akik a velünk töltött időnek köszönhetően, eldöntötték, hogy a közigazgatásban kezdik el a nagybetűs életet, és osztoznak fontos feladatainkban, elköteleződve a helyi önkormányzatiság ügye mellett, és bízunk abban, hogy azok a diák munkavállalóink is, akik más utat választanak, közelebb kerültek a helyi közügyek világához.”

És hogy személyesebb legyen a búcsú, a polgármester és a jegyző – egész hivatalunk nevében – kézfogással, ajándékcsomagok és emléklapok átadásával is megköszönte diákjaink helytállását. Némi vendéglátás mellett pedig lehetőség volt ismerkedni, tapasztalatokat megosztani egymással.

Van, akiből felnőtt munkavállalónk válik

Az idei program keretein belül 47 diák munkavállalót fogadott és foglalkoztatott hivatalunk, akik számos területen végeztetek segítő munkát. Sokan választották például a nyári táboroztatáshoz kapcsolódó feladatok ellátást, míg mások a hivatali munkavégzés mellett döntöttek, szervezési, pénzügyi, vagyonfelügyeleti, üzemeltetési, lakásügyi, köznevelési- és kulturális, igazgatási, jogi valamint munkaügyi területen szerezve tapasztalatokat.

Gyorsan elrepült a nyár, voltak olyan tanuló munkatársaink, akik a program teljes idejét nálunk töltötték, és voltak, akik csak később tudtak csatlakozni. És az idei évben is van olyan diákunk, aki ma még diák munkavállaló, holnaptól pedig már felnőtt munkavállalóként fog dolgozni a hivatalban!

Jövőre veled ugyanitt!

Sok visszajelzést kaptunk, hogy a fiatal munkatársak jól érezték magukat diákmunka programunkban, és jövőre is szeretnének jönni, ahogyan az idei évben is voltak olyan tanulóink, akik már nem első ízben csatlakoztak hozzánk. Jó szívvel ajánljuk nekik, hogy jövő év júniusában is figyeljék a honlapunkat, ahol mindig megtalálják a diákmunka programmal és más önkormányzati projektekkel kapcsolatos információkat!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság