Búcsúzunk Horváth Pál „Indiántól” – Egy élet a Római-parton, egy élet a Római-partért

Hírek
Közzétéve:

Horváth Pál „Indián”, az Óbudai Sportegyesület elnöke sok munkával telt, szép évet, mozgalmas életutat tudhat maga mögött. Az elmúlt csaknem harminc esztendőben minden tudásával azon fáradozott, hogy a kerület óvodás és általános iskolás gyermekeivel megszerettesse a vízi sportok világát.

Különösen a kenuzás, a kajakozás és a római kori hajózás népszerűsítése volt a szívügye. Utóbbi kedvéért egy korhű római kori gályát is épített.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szinte nincs olyan, a harmadik kerületben tanuló vagy felcseperedő óvodás és kisiskolás gyermek, aki az évek során ne csodálhatta volna meg a Dunát Indián római kori gályáján hajózva.

Mindezt a hivatást civilként, azaz közösségért vállat önkéntes munkával látta el. Neki is köszönhetjük többek között, hogy Óbuda különleges kincse, a Római-part megmaradt a főváros egyik ékkövének.

Horváth Pál „Indián” áldozatos munkáját Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Hidegkuti Nándor Emlékplakett odaítélésével is elismerte 2021-ben.

Indián elhivatottan és aktívan vett részt a harmadik kerület életében más területeken is. A politika és a társadalmi kérdések iránt érdeklődő és a közösségért felelősséget vállaló lokálpatriótaként 1998 és 2006 között önkormányzati képviselőként is szolgálta Óbuda-Békásmegyert.

A két önkormányzati ciklus után is tagja volt az Önkormányzat Sport Bizottságának mint külsős tag. 1996-ban választották meg az Óbudai Sportegyesület elnökének, emellett egészen az utolsó időkig több társadalmi tisztséget is betöltött.

Nem lehetünk elég hálásak neki, és nem lehet elég hálás a harmadik kerület sem több évtizedes elhivatott, felelősséggel és hittel végzett munkájáért. Emlékezni fogunk rá, és ápolni fogjuk örökségét.

Nagyon fogsz hiányozni, nyugodj békében, Indián!

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

 

Az Óbudai Anziksz 2018-as interjúja.

A Hidegkuti Nándor Emlékplakett elismerés átnyújtása 2021-ben.

Vízitúrázás, tábor, életre szóló élmények Óbudán

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság