Cél a nagyobb árvízi biztonság! – Megkezdődnek a fejlesztési munkálatok a Barát-patak torkolatánál és környezetében

Hírek
Közzétéve:

A „Barát-patak torkolat és környezetének fejlesztése” elnevezésű projekt során új  árvízkapu épül a patak medrében, áll a Közép-Duna- völgyi Vízügyi Igazgatóság tájékoztatójában. Az árvízkapunak kettős funkciója lesz, egyfelől áradás idején kizárja a patakból a Dunából érkező többletvizet, másfelől, ha egyszerre nagy mennyiségű csapadék hullik, kivezeti a megnövekedett vízhozamot a Dunába. A fejlesztés megvalósulásával jelentős mértékben megnő az árvízi biztonság, ami Budakalásznak és Óbuda-Békásmegyernek, valamint az egész térségnek az érdekeit és védelmét szolgálja.

A napokban kezdődő munkálatok várható befejezése: 2023. április 28.
A munkavégzés hétköznap 7.00 és 18.00 óra között zajlik majd. (Hétvégén kizárólag csak rendkívüli helyzetben és az önkormányzati előírások maximális betartásával.)

A megvalósítás előkészítése során ideiglenes beszállítóút épül, melyről a belógó, balesetveszélyes ágakat a szakemberek eltávolítják. Megerősítést kap a budakalászi Gátőr utca útburkolata, a munkaterületet pedig biztonsági okokból körbekerítik.

Az előkészítő munkák idején a gépjárműforgalom elterelése nem várható. Ugyanakkor a kivitelezés érinti az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút nyomvonalát, az ezen a linken elérhető térképen található új forgalmi rendről, a helyszínen információs táblák adnak majd tájékoztatást.

Az épülő létesítménnyel kapcsolatban a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság folyamatosan tájékoztatja az érintetteket, ezért a közeljövőben lakossági fórumot is szerveznek. Ennek időpontjáról rövidesen tájékoztatást küldenek!

A kivitelező – az önkormányzattal egyeztetve – törekszik arra, hogy a munkálatok a lakosság számára a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjanak. Ugyanakkor az építkezés során átmeneti zajhatás és por időnként elkerülhetetlen lesz. Ehhez kérjük a környéken élők szíves türelmét és megértését!

A bicikliút forgalmi rendjének változása

 

A fejlesztés terve

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság