Civil Üzleti Iskola Óbuda-Békásmegyeren – II. évad

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

2022-ben indítottuk el a hazánkban egyedülálló programunkat, a Civil Üzleti Iskolát, amelynek célja összekötni a kerületben telephellyel rendelkező civil szervezeteket, vállalkozásokat és az önkormányzatot a szorosabb együttműködés érdekében. Egyúttal arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a fejlesszük, képezzük a civil szervezeteket az irányba, hogy saját kompetenciáikat felhasználva jól, hatékonyan és üzleti alapon tudjanak segíteni az Önkormányzatnak és a vállalatoknak fenntarthatósági feladataik megvalósításában.

A programba 15 vállalat és 22 civil szervezet kapcsolódott be, és végül 13 civil üzleti szolgáltatás született meg, amelyekből összeállítottuk Óbuda-Békásmegyer első Civil Szolgáltatási Portfólióját. A Civil Üzleti Iskola a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán második helyezést ért el.

A rendkívül sikeres program 2023-ban is folytatódik, az Önkormányzat ismét térítésmentes lehetőséget biztosít a részvételre a III. kerületben működő civil szervezetek számára. A Civil Üzleti Iskola szakmai együttműködő partnere a civil-vállalati-önkormányzati együttműködések és partnerségek piacvezető szervezete a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft.

6+1 alkalmas programnak idén is hangsúlyos eleme, hogy a civil szervezetek gyakorlati betekintést kapnak a kerületben működő vállalatokkal való együttműködési lehetőségekbe, valamint új típusú alternatív forrásteremtési módszerekkel (elsősorban: piaci alapú szolgáltatások kialakítása) ismerkedhetnek meg, figyelemmel arra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat célja, hogy hosszabb távon a civil szervezetek fenntartható és felelős működése kerüljön előtérbe a folyamatos támogatások nyújtása helyett.

A program további részleteiről és a jelentkezésről ezen az oldalon olvashatnak. A részvétel ingyenes. Jelentkezni ezen űrlap kitöltésével lehet. Jelentkezési határidő: 2023. május 18.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Óbudai Nyár – Színes programok egész nyárra

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Választási kisokos – Miről és hogyan szavazunk június 9-én?

Hírek
Közzétéve:

Utolsó lehetőség az utalvány átvételére