Csatorna-rekonstrukció a Bécsi úton

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. tájékoztatása szerint a szennyvízelvezetési szolgáltatás folyamatos fenntarthatósága érdekében, kiemelten a Szent Margit Kórház folyamatos kiszolgálása érdekében a Bécsi út Kiscelli utca és Gelléri Andor Endre utca közötti szakaszán haladéktalanul ki kell váltaniuk villamosvágány alatt futó jelenlegi gerinccsatornát. Az előkészített tervekre a hatóság vízjogi létesítési engedélyt adott. A tervek szerint a Bécsi út mindkét útpályája alá új gerincvezetéket fognak kiépíteni közel 300 méter hosszon és ehhez kapcsolódóan közel 85 méter hosszon a nagy-középnyomású gázvezeték áthelyezése is szükséges lesz a közművédő-távolságok betartása miatt. Az új vezetékek kiépítését követően a villamosvágány alatti jelenlegi, rossz állapotú csatorna nagy szilárdságú injektáló anyaggal megszüntetésre fog kerülni. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. munkatársaitól kapott tájékoztatás szerint a munka kivitelezését haladéktalanul meg kell kezdeniük, mivel a meglévő csatorna rossz műszaki állapota már nem teszi lehetővé a kiváltásának további halasztását.

A munkavégzés tervezett időszaka február 19. és április 27. között lesz.

A munkavégzés időszaka alatt az első ütemben le kell zárni a Bécsi út Gelléri Andor Endre utca és Kiscelli utca közötti szakaszán a városközpont felé vezető útpályát és át kell terelni a közúti forgalmat a kifelé haladó útpályára, ahol 2×1 forgalmi sávon tudnak majd haladni a járművek. Az ellenkező irányú útpályára való átterelés a közúti kapacitások növelése érdekében nem a meglévő jelzőlámpás csomópontokban, hanem az érintett építési területet megelőzően, még a folyópályás szakaszon fog történni, ideiglenesen létesített, jelzőlámpával szabályozott alcsomópontokban. A munkák időtartama alatt a villamosközlekedést folyamatosan fenn lehet tartani, de a közúti közlekedésben – elsősorban hétköznap csúcsidőszakokban – torlódások várhatók.

Emellet a BBK tájékoztatása szerint

–          Február 19-én üzemkezdettől várhatóan április végéig a 160-as és 260, 260A autóbuszok kényszerűen, ideiglenesen nem érintik a Szent Margit Kórházat, a Váradi utcából jobbra fordulnak a Bécsi útra.

–          A 960-as éjszakai autóbuszok zavartalanul közlekednek, azonban nem érintik a munkaterület miatt akadályoztatott megállót, így első ütemben 19-én estétől a Móricz Zsigmond körtér irányú Szent Margit Kórház megállót.

–          Ez idő alatt a Szent Margit Kórházat a villamossal lehet elérni. A villamosok közlekedésében tervezetten nem lesz akadályoztatás.

–          A közúti forgalom a villamospálya mellett 2×1 sávon fog menni, első ütemben az észak irányú útpályán, majd ütemváltáskor a délin.

–          A kényszerű közlekedési változásokról a BKK a honlapján, a közlekedési hírekben, az érintett megállóhelyeken vizuálisan és az érintett járműveken akusztikusan is tájékoztatni fogja utasait.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság