Csemetékkel ültettünk csemetéket – 14 cserjével gazdagodott az új játszóösvény

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A környéken lakókkal, a Vackor Óvoda szülői közösségével és munkatársaival, na és persze a gyerkőcökkel közösen tettük szebbé a Galagonya és Nagyszombat utca közötti játszóösvény környezetét.

Immár négy éve, hogy önkormányzatunk az elsők között útjára indította a Közösségi Költségvetés programját. Ez az időszak pedig fényesen igazolta, milyen fontos a III. kerületiek számára, hogy legyen beleszólásuk környezetük alakításába. A projekt egyik ékes példája a Galagonya és Nagyszombat utca között kialakított játszóösvény, amelyre a 2022-es Közösségi Költségvetés szavazása során a 7. körzetben a legtöbb voks érkezett, s amelyet tavaly decemberben birtokba is vehettek az ott élők.

A játszóösvényre remek fejlesztő, lengő és statikus játszóelemeket egyaránt telepítettünk a gyermekek számára. Gondosan ügyelve rá, hogy az eszközök – a főváros legklímabarátabb kerületéhez méltóan – kivétel nélkül természetes anyagból készüljenek.

A projekt lezárásaként, szerda délután a Galagonya és a Nagyszombat utcánál tizennégy cserjét – japán gyöngyvesszőt, mézbogyót, aranyvesszőt is – ültettünk el, közösen a környéken lakókkal, a Vackor Óvoda szülői közösségével és munkatársaival. Mondani sem kell, az ültetésben élen jártak a legkisebbek, akik a földmunkákból, az öntözésből egyaránt kivették a részüket, a jól végzett munka után pedig majd örömmel vették be a játszóösvényt. Ezúton is köszönjük a segítségüket! S köszönet mindazoknak, akik a Közösségi költségvetés kapcsán aktívan részt vállaltak a kerület alakításában.

A mi otthonunk, a mi döntésünk

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Folyamatosan végezzük az úthibák javítását

Hírek
Közzétéve:

A gyerekek online biztonságáról tartottak előadást az Esernyősben

Hírek
Közzétéve:

Meseíró pályázat 2024: megvannak a győztesek, szívből gratulálunk nekik!