Játszóösvény átadása a Galagonya utcában, a 2022-es Közösségi Költségvetés keretében

Hírek
Közzétéve:

Kerületünkben három és fél évvel ezelőtt, az elsők között indította útjára az önkormányzat a Közösségi Költségvetés programját, az azóta eltelt idő fényesen igazolta: a III. kerületiek számára fontos az, hogy legyen beleszólásuk abba, hol, milyen környezetben telnek mindennapjaik. Ennek legfrissebb bizonyítéka a Galagonya és Nagyszombat utca között kialakított játszóösvény.

A 2022-es Közösségi Költségvetés szavazása során a 7. körzetben a legtöbb voks a Galagonya és Nagyszombat utca közötti terület rendezettebbé tételére, egészen konkrétan egy játszóösvény kialakítására érkezett. A munkálatok során a gyermekek egyensúlyozó és motorikus képességeit is remekül fejlesztő, lengő és statikus elemeket egyaránt tartalmazó játszóelemek kerültek telepítésre, gondosan ügyelve arra, hogy az eszközök – a főváros legklímabarátabb kerületéhez méltóan – kivétel nélkül természetes anyagból készüljenek.

A játszóösvény környezete is rendezésre került, a tipegőköves megközelíthetőségen túl, a korábbi áttaposás helyén zúzottkő burkolatú sétányt alakítottak ki, új padok és szemetesek kerültek kihelyezésre, a szomszédos parkoló kerítése mellé pedig cserjesort ültettek. A megnyitón, ahol flódnival és meleg teával fogadták az egybegyűlteket, dr. Kiss László polgármester elmondta, a játszóösvény szándékosan a lakóépületektől távolabb eső, korábban bérbe adott önkormányzati területen került kialakításra, annak érdekében, hogy a gyerekzsivaj ne zavarja a lakókat.

Az esemény külön színfoltja volt, hogy a játszóösvényhez vezető út mentén molinó-kiállítás várta az érdeklődőket: a „Kik fértek fel Noé bárkájára?” kérdésre az Óbudai Vackor Óvoda csemetéi készítettek szebbnél szebb rajzokat.

Ezúton is köszönjük, hogy a Közösségi Költségvetés kapcsán aktívan részt vállaltak a kerület alakításában, az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések megvalósulásában, és ígérjük, jövőre, 2024-ben újra együtt vágunk neki közvetlen környezetünk megszépítésének.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság