Defibrillátor a kerületi közterület-felügyeletnél, elsősegélynyújtó szolgálat a Római-parti Plázson – Szeptember 9. az elsősegélynyújtás világnapja

Hírek
Közzétéve:

Az elsősegélynyújtás világnapján a szakemberek évről évre arra szeretnék ráirányítani figyelmünket, hogy az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás sok esetben életmenthető lehet.

Minden évben szeptember második szombatján – idén 9-én – rendezik meg az elsősegélynyújtás világnapját tizenhat európai ország vöröskereszt szervezetének kezdeményezésére. Az Országos Mentőszolgálat szintén az egyszerű életmentő beavatkozások fontosságára hívja fel a figyelmet, és mint írják, a mentők évente több tízezer olyan esettel találkoznak, ahol a beteg élete az elsősegélynyújtók bátorságán és talpraesettségén múlhat.

A Képviselő-testület 2022-ben döntött arról, hogy defibrillátort vásárol az önkormányzat Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet számára. Az életmentő készüléket a Római-parti Plázs tavalyi megnyitóján adtuk át, miután a járőröket felkészítették a defibrillátor használatára és az alapvető elsősegélynyújtásra.

A Római-parti Plázson a biztonságunkról ezen a nyáron is vízimentő szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodott. Köszönjük minden munkatársnak és önkéntesnek, hogy hozzájárultak Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyén strandolók biztonságos kikapcsolódáshoz.

Az idei augusztus végén Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata ismét ingyenes csecsemő- és gyermek-elsősegélynyújtás oktatást tartott óbudai szülőknek, leendő szülőknek és nagyszülőknek. A programsorozat a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségével együttműködve valósul meg, előadó Barabás Dénesné Jeanette, a Magyar Vöröskereszt munkatársa.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megérkezik a karácsony a Lumina Christmas Parkba Óbudára

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Szerdán 20 órakor tetőzött az árhullám a Dunán

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Újra jön Óbuda Napja