Véget ért a Római-parti Plázs 2023-as szezonja

Hírek
Közzétéve:

Bár hideg szeleknek egyelőre még nyoma sincs, lassan vége felé közeledik a nyár. Ennek egyik csalhatatlan jele, hogy augusztus 20-án este véget ért a Római-parti Plázs 2023-as szezonja.

Amikor 50 évvel ezelőtt egy rendelet a rossz vízminőség miatt megtiltotta a korábban a budapestieknek állandó nyári kikapcsolódást jelentő dunai fürdőzést, senki sem sejtette, hogy majd’ fél évszázadnak kell eltelnie ahhoz, hogy újra legálisan lehessen strandolni a folyóparton. Aztán 2021-ben, egy civil kezdeményezés hatására, a vízminőség folyamatos ellenőrzése mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megnyitotta a Plázst, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend kerületünk és a főváros lakóinak körében.

Idén immáron harmadik alkalommal tartott tehát nyitva Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, és bátran állíthatjuk: talán eddigi legsikeresebb szezonját zárta a Plázs. Bár augusztus elején a rossz időjárás, valamint az esőzéseket kísérő árhullám miatt a fürdőhelyet ideiglenesen le kellett zárni, de a lakosság részéről kitörő lelkesedéssel fogadott újranyitást követően ismét rengetegen lubickoltak a Rómain. Ennek köszönhetően az idén mind a nyitvatartási napok átlagában, mind összességében látogatórekordot döntött a Plázs, a strandolók száma meghaladta a tizenötezret.

Fővárosunk egyetlen élővizes fürdőhelyét 2023-ban június 30. és augusztus 20. között látogathatták az érdeklődők, ez idő alatt rendszeresen kotort meder, folyamatosan ellenőrzött minőségű víz, valamint tiszta és gondozott partszakasz várta a kikapcsolódni vágyókat. Vendégeinknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítottunk, biztonságukról pedig vízimentő szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodott.

Köszönjük hát mindazoknak, akik az előkészítés és az üzemeltetés során munkájukkal és támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen szép nyarat tölthettünk együtt a Római-parton.

Reméljük, Önök is jól érezték magukat és jövőre újra velünk tartanak a Plázson!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság