Döntöttek a képviselők a futballcsapat támogatásáról, az óvodapedagógus-képzés segítéséről és új testvérvárosi kapcsolat kiépítéséről is

Hírek
Közzétéve:

Együttműködési megállapodásról határoztak a képviselők az ELTE Tanító- és Óvóképző Karával. Az együttműködés eredményeképpen intézményeink az ELTE gyakorlóintézményei lehetnek hivatalosan is. Azok a pályakezdő óvodapedagógusok, akik a szakmát intézményeinkben is tanulják, remélhetőleg nagyobb eséllyel fognak kollégaként is a harmadik kerületben dolgozni.

Döntöttek a képviselők arról, hogy megerősítjük az óvodai úszásoktatás rendszerét, ezért határoztak az Úszó Nemzet Programhoz való csatlakozásról.

Kerületünk fontosnak tartja a III. kerületi TVE működésének támogatását, ezért a futballcsapat számára 15 millió forint többlettámogatást biztosít.

Határozat született arról, hogy Szentendre Városával és a Főváros IV. kerületével közösen Óbuda-Békásmegyer közös konzorciumot hoz létre a European City Facility pályázaton való részvételre. E pályázat az érintett települések energiahatékonyságát segíti.

A képviselő-testület ötletpályázatot írt ki a sóstói táborunkkal szemben lévő telekkel kapcsolatban. A pályázatra annak ellenére senki sem küldött értékelhető pályázatot, hogy pályázni egyénileg és csoportosan is lehetett, sőt civil közösségek ötleteit is várta önkormányzatunk.

Döntöttek a képviselők arról, hogy megújítjuk megállapodásunkat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral a „Könyvet házhoz” szolgáltatás biztosítása érdekében. Önkormányzatunk számára fontos a könyvtári tevékenység támogatása, ezért tettük lehetővé, hogy minden, 65 év feletti kerületi lakos ingyen iratkozhasson be a kerületi fenntartású könyvtárakba.

Önkormányzatunk új testvérvárosi kapcsolat kiépítésébe kezd Bécs III. kerületével. Az együttműködés célja a kulturális projektek mellett a nemzetközi pályázati együttműködés.

A testületi anyagok ITT tekinthetők meg.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság