Ég a gyertya, ég. Már a negyedik is ég, Fénykarika kerekedik, Megnyílik az ég!

Hírek
Közzétéve:

Pénteken kora délután elsőként a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjainak műsorát élvezhette a közönség. Sajnálatos módon az ezt követő Fabók Mancsi Bábszínháza, betegség miatt elmaradt, de 17 órakor már a Flame Flowers Tűzszínház Téli napforduló c. előadása babonázta meg és kárpótolta a kicsiket és a nagyokat is egyaránt.Őket Takáts Eszter és Szirtes Edina Mókus követte. A színpad előtt és a Fő téren összegyűlt tömeg aztán az idei év egyik újdonságát, a fényfestményeket csodálhatta meg a Hivatal épületének homlokzatán.

Szombaton, karácsony küszöbén csengőszó csendült az Animus Csengettyű Együttes jóvoltából. A kedves dallamok után a színpadot elhagyva és a Fő teret bejárva a Magustones produkcióját követhették (szó szerint) a vásározók.

Ezen a napon még a Belvárosi Betyárok és a Zuboly okozott kellemes perceket a forgatagban, akinek vezetője, Ágoston Béla (csakúgy mint a többi fellépő is) videóüzenetben is megfogalmazta adventi üzenetét.

December 23-án, advent utolsó vasárnapján Gryllus Vilmos – Karácsonyi angyalok c. produkciójával lépett fel, majd a Szent Efrém férfikar nagy sikerű koncertje következett a gyermekek legnagyobb örömére.

Az utolsó adventi gyertyát Bús Balázs polgármester gyújtotta meg, aki ünnepi beszédében így fogalmazott: „Ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát akár a családi, akár egy tágabb közösségben, kell, hogy legyen, aki összefogja a tagokat és számukra megteremti az összetartozás külső és belső feltételeit, ha tetszik, az otthon melegét. Így volt ez az idei adventi vásárunk esetében is.

A karácsony öröme azonban nem csak azoké, akik el tudnak jönni ide közénk, hogy a portékák között válogatva, barátaik társaságában jól érezzék magukat. Azoké is, akik nehezen tudnak kimozdulni otthonról, akik koruknál vagy betegségüknél fogva csendes vagy magányos karácsonyra készülnek. Régen a falvakban a betlehemesek mindenkihez bekopogtak. Ebből a hagyományból mi is tanulhatunk. Lehetőségeinkhez mérten egy tál süteménnyel, személyes figyelmünkkel, az egyedül maradókra szánt időnkkel legyünk mi magunk is a Megváltó születésének, és a megváltás örömhírének követei. Ehhez ajánlom mindannyiuk figyelmébe a dévai ferences szerzetes, Böjte Csaba testvér ünnepi biztatását, mely így szól: Merjünk karácsonykor mi magunk ajándékká válni!” Zárásként a kerület vezetője áldott ünnepeket és boldog új évet kívánt az egybegyűlteknek.

A beszédet követően a várva várt produkció következett. Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – kérdezték a Kaláka Együttes tagjai. A műsorban elhangzottak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok, melyeket a gyerekek izgatottan figyeltek és hallgattak az első sorokban.

Ezzel véget ért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata adventi nagyrendezvénye, amely során 4 hétvégén keresztül fellépők sora, gasztrosétány, fényfestmények, kézművestermékek, számos kísérőprogram és a már hagyományos adományfa várta a kerületünkbe látogatókat és a helyieket. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

A programok ugyan véget értek, de az Advent Óbudán központi elemei, a jégpályák továbbra is fogadják a korcsolyázni vágyókat az ünnepek alatt az alábbi nyitva tartással.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság