Egyeztetés a lomtalanítás koordinálásáról

Hírek
Közzétéve:

Bús Balázs polgármester összehívta az önkormányzat, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a BRFK III. kerületi rendőrkapitányság, az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt.Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyeletének, valamint a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületének illetékeseit, hogy egyeztessenek az évi rendes lomtalanítás keretrendszeréről.

A szakemberek úgy látják és a lakossági visszajelzésekből is az derült ki: a tavalyi évben gördülékenyen lezajlott a lomtalanítás és sikerült felvenni a harcot a korábbi években tapasztalt kritikus közállapotokkal. Az egyik legfontosabb tapasztalat, hogy a rendészeti szerveknek a lomtalanítás előtt legkevesebb két nappal már aktív jelenlétet kell biztosítaniuk a közterületeken, így elkerülhető, hogy a kirakott szemétkupacok környékén bűnözői csoportok inzultálják a kerület lakóit. 2018-ban először polgármesteri kezdeményezésre lomtalanítási forródrót is működött a lomtalanítás idején: ezen a telefonszámon (+ 36 30 338 59 26) a lakosság idén is jelentheti majd az esetlegesen felmerülő problémákat.

A tavalyi év lomtalanítása után azonban az a szakemberek benyomása, hogy a hulladékok elszállítása követően a szemét eltakarítására idén nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Bús Balázs polgármester biztosította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. illetékeseit, hogy a III. kerületi önkormányzat minden segítséget megad annak érdekében, hogy a Óbuda-Békásmegyer lakosai elégedettek legyenek a lomtalanítás utáni takarítással ugyanúgy, mint a lomtalanítás kulturált lebonyolításával.

Az FKF értesítőlevélben, illetve társasházak lépcsőházaiban kifüggesztett plakátokon teszi közzé  a kihelyezési időpontot, az elszállítás pedig az ezt követő napon szállítja el a lomokat.

Figyelem!

A  jelzett időszak (március 25. – április 4.) a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság