Együttműködési megállapodást kötött a VGYKE és az önkormányzat

Hírek
Közzétéve:

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2012 és 2014 közötti időszakban együttműködött a látássérültek érdekében a Közösség lámpásai program keretében. A sikeres projekt lezárását követően a kiépült „Szolidaritás szigetei” látássérült közösségek továbbra is fennmaradtak és a mai napig aktív helyi közösségévé váltak a kerületnek, ezzel megvalósítva a látássérültek társadalmi integrációját. Az Egyesület vezetősége elkötelezte magát a közösség továbbműködtetése, mentorálása érdekében, és újabb látássérült közösségek létrehozását tűzte ki célul Budapest kerületeiben.2015. 10. 16. Aláírás_Vakok és gyengénlátók AII_17

Az Egyesület célja kerületben a látássérült emberek helyi közösségének megerősítése, a vak és gyengénlátó emberek további felkutatása, önsegítő közösségek, klubok működtetése és részükre tartalmas szabadidős programok szervezése, igényeik, szükségleteik megismerése és képviselete.

Az elmúlt egy év alatt az Egyesületnek sikerült közösségbe szerveznie és aktivizálnia a III. kerületben élő látássérült tagjait, köszönhetően annak, hogy egy kerületi látássérült munkatársat tudnak foglalkoztatni, mint közösségi mentort. Ennek, az Önkormányzat számára is kiemelten fontos célnak a megvalósítását, továbbműködtetését segíti elő az Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kötött együttműködési megállapodás megkötése. A megállapodást Bús Balázs polgármester és Fodor Ágnes a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) elnöke írta alá.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság