Emlékversennyel és regattával ünnepélyesen megnyitottuk az evezős évadot

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Ünnepélyes keretek között rendezték meg az idei evezős évadot megnyitó Gróf Széchenyi István Emlékversenyt. A kiemelkedő sportesemény egyik védnöke dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, és az egyik támogatója Önkormányzatunk.

A Margitszigeten működő egyesület, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet nevéhez fűződik a több évtizedes, szép hagyományokkal bíró emlékversenyek és amatőr közösségek számára is nyitott evezős regatták megszervezése. Így az egylet a hajózás közösségépítő oldalát is próbálja elhivatottan erősíteni.

Az idei évben 31. alkalommal rendezték meg az evezős évadot ünnepélyesen megnyitó Gróf Széchenyi István Emlékversenyt. És ennek keretében a 11. ízben kiírt Nemzetközi Budapest Kupa Regattát, amely eddigi története során tizenöt országból fogadott már versenyzőket. (A verseny társszervezői a Magyar Evezős Szövetség és a Budapesti Evezős Szövetség.)

Szintén több mint három évtizedes hagyomány, hogy a versenyek fővédnöke Budapest főpolgármestere, védnökei pedig a területileg érintett ‒ a második és a harmadik ‒ kerületek polgármesterei, továbbá a Széchenyi Társaság. Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere örömmel vállalta el a megtisztelő feladatot, hogy a versenyek eddigiekhez hasonló színvonalas megrendezéséhez támogatásával ismét hozzájáruljon.

Hiszen Óbuda-Békásmegyeren a vízi sportok népszerűsítésének és a vízparti kikapcsolódás megszervezésének példátlan tradíciója van, mind a harmadik kerületi civilek, mind a helyi intézmények körében. Önkormányzatunk elköteleződését a szép ügy mellett bizonyítja többek között a már két nyarat maga mögött tudó Római-parti Plázs (Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyének) megalapítása, működtetése.

A szombati évadnyitó versenyek résztvevőinek gratulálunk, a szervezőknek pedig köszönjük a fáradhatatlan munkát. És a hajós versenyek sorának még nincs vége, hiszen május 21-én következik a „Hív a Duna” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Tízevezős MEFOB, amelyre évről évre egyre több civil közösség, cég, önkormányzat nevez be (köztük polgármesteri hivatalunk sportos munkatársai is.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság