Energia Fórum és Infónap Szentendrével és Újpesttel

Kiemelt hírek
Közzétéve:

2022. december 1-jén kerül megrendezésre Óbuda-Békásmegyer, Újpest és Szentendre önkormányzatainak közös, helyi energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos szakmai eseménye, az EUCF – Energia Fórum és Infónap, az EUCF (European City Facility) pályázat megvalósításának keretében.

Óbuda-Békásmegyer, Újpest, valamint Szentendre Város Önkormányzata közös konzorciumot alkotva sikeresen pályázott a European City Facility (EUCF) – Városokkal a városokért programra. Az EUCF projekt célja, hogy a 2030-ra kitűzött fenntarthatósági célok elérése érdekében támogatást nyújtson helyi energiával kapcsolatos beruházási koncepciók elkészítéséhez.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat vezető partnerként Újpest és Szentendre önkormányzatával konzorciumban támogatást nyert egy átfogó, energiahatékonysági Beruházási Koncepció kidolgozására. Legklímabarátabb kerületként számunkra kiemeten fontos az energiahatékonyság és a fenntarthatóság, ezért pályáztunk a European City Facility – „Városokkal a városokért” európai uniós program 2021. évi felhívására, pályázatunkat végül pozitívan bírálták el.

Az EUCF – Energia Fórum és Infónap célja, hogy megszólítsa a hazai energetikai fejlesztésekben érintett szervezeteket, és megismertesse körükben az Óbuda-Békásmegyerre, Újpestre és Szentendrére egységesen elkészült energetikai beruházási koncepciót. A potenciálisan együttműködő szervezetek számára az esemény lehetőséget biztosít a kölcsönös információcserére és kapcsolatépítésre, különös tekintettel az önkormányzati, állami, vállalati, társasházi fejlesztési elképzelések és finanszírozási lehetőségek területén.

A látogatók változatos témájú szakmai előadásokon és panelbeszélgetésen vehetnek részt, valamint a program teljes ideje alatt lehetőségük nyílik megismerkedni a kiállítókkal. A résztvevők körében örömmel üdvözöljük a települési, országos és állami szintű szereplőket, közműszolgáltatókat, társasházi közösképviseleteket és más szakmai szervezeteket.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével van lehetőség 2022. november 28. 16:00 óráig: https://forms.gle/mJgpxFbq9H8EcrWaA.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság