Érdemes ellátogatni a kerület kulturális intézményeibe – Színes programok, adventi koncertek, kiállítások

Hírek
Közzétéve:

Családi mulatság, gyerekeknek szóló programok

 

December 10., péntek

Az Óbudai Platán Könyvtár 16 és 17 óra között Örömdiázásra várja a felnőtteket nosztalgiázni, emlékezni, a gyerekeket pedig sok szép mesét hallgatni vagy akár mesélni.

December 11., szombat

A Csillaghegyi Közösségi Házban szombaton 10 órától a Mesés hétvégék című programon az alkotás örömével, a készülődés titkával és az ajándékozás izgalmával várják a kicsiket. Ezen a délelőttön gyertyák, angyalok, díszek készülnek a szorgos kis kezek által, míg az erdei játszótér téli meséjét hallgatják.

Ugyancsak 10 órakor kezdődik az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárában az Illatos karácsony című program, ahol illatos karácsonyfadíszek, asztaldíszek készítésére várják a családokat. Igazi lélekmelegítő adventi program.

Sötétedéskor pedig érdemes ellátogatni a Kaszásdűlői Kulturális Központhoz, ahol ezen a szombaton is ámulva gyönyörködhetünk a házat színessé varázsoló fényfestésen. A ház 16 órakor öltözik fénybe, és másfél órán keresztül lesz így látható.

December 12., vasárnap

A Csillaghegyi Közösségi Házban vasárnap délelőtt vidám családi mozizásra várják a családokat a Jégvarázs 2. című filmre. A vetítés 10 órakor kezdődik, ebédre éppen hazaérhetnek a jó mozi után.

Múzeum, kiállítás, tárlat

Folyamatos program

Az Óbudai Múzeum Karácsonyi történetek című minikiállításán megtudhatjuk, hogy a karácsonyt hasonlóan, mégis sokféleképpen ünnepelték (és ünneplik ma is) Óbudán. Az ünnep megéléséhez – vallásos tartalmán túl – hozzátartoztak a hagyományos ételsorok, a szeretetteli ajándékok, a karácsonyfa csillogó díszei, a karácsonyi énekek, valamint a tágabb rokoni, ismeretségi körnek íródott figyelmes üdvözlőlapok is. A kiállítás, amely 2022. január 30-ig tart nyitva, e témakörök mentén eleveníti fel a régi karácsonyok hangulatát, öt kis vitrinben elhelyezett műtárgyakkal.

December 10., péntek

Az Óbudai Kulturális Központban 18 órakor lesz az Az idő ritmusa című kiállítás ünnepélyes megnyitója. A Csurák Erzsébet selyemművész munkáit bemutató tárlat igazi kuriózum, amelyben teret nyernek a selyem és a merített papír ötvözéséből született kísérletek, vagy akár a nagy méretű, történeteket elmesélő, különböző selyemtechnikával készült munkák. A kiállítást megnyitja: dr. Kacsuk Péter professzor, műgyűjtő, fellép Sári Évi, énekes és színész.

Koncert

December 10., péntek

Az Óbudai Társaskörben 19 órakor kezdődik az Advent Bizáncban, a Szent Efrém Férfikar adventi hangversenye, amelyben az elmúlt évszázadok csodálatos liturgikus és paraliturgikus (kántáló) énekeit adják elő.

December 11., szombat

Délután ifjúsági koncertre invitálja a 3K és az Óbudai Danubia Zenekar a komolyzenét kedvelő fiatalokat. A 15 órakor kezdődő Fúgafogó című hangversenyen a Zenekar Hámori Máté vezényletével megmutatja, miért jó, ha mindennap Bachot hallgatunk. És milyen igazuk van!

Este pedig érdemes ellátogatni az Óbudai Társaskörbe, ahol az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjén Haydn, Vivaldi, Mozart és Olvasy Endre csodálatos muzsikájával öltöztethetjük szívünket ünnepi hangulatba. A koncert 19 órakor kezdődik.

December 12., vasárnap

Adventi ima. Ez a címe a Térszínház Hang(s)zó Zenei Műhely 18 órakor kezdődő hangversenyének. És valóban, karácsonyi dalokban és a magyar irodalom legszebb istenes verseiben gyönyörködve vehetünk búcsút advent harmadik hétvégéjétől.

További programokért és adventi hírekért látogassanak el az Advent Óbudán 2021 honlapjára vagy kövessék a programsorozat Facebook-oldalát.

Ünnepeljünk együtt! Advent Óbudán 2021

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság