Eredményesen zárult a csütörtöki közmeghallgatás – Köszönjük a lakosság érdeklődését

Hírek
Közzétéve:

A tegnapi eseményre mintegy ötven érdeklődő kerületi lakos érkezett, hogy feltegye kérdéseit. A járványhelyzetre tekintettel a megfelelő távolságtartás betartása érdekében az Óbudai Kulturális Központ színháztermében maximálisan 20 fő tartózkodhatott az önkormányzat dolgozóin és képviselőin kívül, ezért az előtérben elhelyezett kivetítőkön is követni lehetett a közmeghallgatást. A speciális helyzettel kapcsolatban köszönjük a lakosság fegyelmezettségét, hiszen a jelenlévők közül a kérdések és az arra kapott válaszok után többen elhagyták a termet, hogy más is feltehesse kérdéseit.

A  közmeghallgatás keretében a lakosok 19 kérdést a helyszínen tettek fel, egy kérdést pedig írásban juttattak el az önkormányzatnak.

Az alábbi témákban több kérdés is elhangzott: Mocsárosdűlő, a békásmegyeri ideiglenes parkoló, a Hajógyári-sziget beépítése, illetve a Békásmegyeri „MDF” piac után maradó szemét és rendetlenség. Kérdések érkeztek még Aranyhegy útfejlesztésével és Csillaghegy forgalomcsillapításával, valamint a Római-part fejlesztésével és a Waterfront City ingatlanberuházással kapcsolatban is.

Az érdeklődők a helyszínen minden feltett kérdésükre választ kaptak.

Természetesen voltak bővebb kifejtést kívánó témák is, amelyeket a helyszínen csak részlegesen lehetett megválaszolni (ilyen volt például az Ezüsthegy építési szabályzatára vonatkozó kérdés), az ezeket feltevő lakosok a részletes válaszokat 15 napon belül írásban kapják meg.

A közmeghallgatásról természetesen részletes jegyzőkönyv készül, amelyet hamarosan közzéteszünk honlapunkon.

Köszönjük mindenki részvételét, valamint kollégáink a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítségét.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság