„Értsük meg, ők hogyan látják a világot” – Tehetséges, autizmussal élő fiatalok fotóiból nyílt kiállítás

Hírek
Közzétéve:

Az Óbuda Fotóklub Egyesület tavaly ünnepelte ötvenedik születésnapját. A tagok számára a kerek évforduló egyik legfontosabb és legemlékezetesebb eseménye az autista fotóscsoport alapítása volt.

A szép kezdeményezés ötletét az adta, hogy a klubvezető, Koncz Dezső gyógypedagógusként az autizmussal élő gyermek- és fiatal tanítványai kezébe már korábban fényképezőgépet adott, és vallja: ez számukra olyan élmény lehet, mintha egy új anyanyelvet tanulnának meg, amely nagyon testhezálló, és amelyet bátrabban használhatnak. Koncz Dezső hozzáteszi, az igazi cél az, hogy mi, többiek tanuljunk. Tanuljunk, és értsük meg, ők hogyan látják a világot. És ebben megértő támogatókra talált az Óbudai Fotóklub Egyesületben. A közös munka, a közös fotózások során az elmúlt egy évben 17 ezer kép készült.

Ezekből a tehetséggel és különleges érzékenységgel alkotott fényképekből nagyon nehéz volt kiválogatni egy szűk kiállítási anyagot. Végül minden fotóstól legalább egy kép falra került. Ezek a remek munkák bepillantást engednek egy olyan világba, amely sokszor szóban nem fogalmazható meg.

A kiállítás 8 és 20 óra között tekinthető meg a Magnet Közösségi Házban (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság