Falunap főzőversennyel, társasjátékokkal, fellépő táncosokkal az Óbor-Kör rendezésében

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi Óbor-kör Kulturális és Környezetvédő Egyesület falunapra várta a hétvégén a családokat. A színes programokat kínáló rendezvény Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Szép időben és remek hangulatban telt az Békásmegyer-faluban tartott szombati rendezvény. A Korányi réten, a Mezítlábas Park mellett a főzőversenyen kilenc csapat mérhette össze szakácstudását.

A bográcsokban kiváló ételek főttek, egytől egyig. Hiszen olyan finom különlegeseket kóstolhattunk mint például a sváb pincepörkölt, pásztortarhonya vagy bográcsos tejberizs.

A légvár, a kihelyezett kovácsműhely felajánlásból érkezett csocsó, a Magyar Társasjátékos Egyesület és az Ezüsthegyi Könyvtár asztalai a gyerekeknek és a családoknak remek, tartalmas szórakozást kínáltak. És egy igazi falusi vigadalomhoz illően fellépett a Krottendorf Német Hagyományőrző Egyesület tánckara tradicionális műsorával.

Az eseményre szintén ellátogatott dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Burján Ferenc alpolgármester, Derda Ádám és Szabó Ákos képviselők.

A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy öröm látni, ahogyan az Óbor-kör példamutató közösséggé formálódott, hiszen elkötelezetten munkálkodik az Ófalu élő és épített kincseinek ápolásában. Ennek részeként például a Fogadj örökbe egy zöldterületet! mozgalmunkhoz szintén csatlakoztak, és emellett más kerületi zöldfelületek gondozását szintén vállalták, és vállalásukat teljesítik, amit köszönünk.

Önkormányzatunk igyekszik többféle módon is támogatni az egyesület munkáját, működését, hogy együtt tehessünk kerületünk értékeinek megóvásáért. Így Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat örömmel támogatta a hétvégi falunap meg valósulását.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság